"Tegin siin väikese arvutuse. Hetkel on riigikogu liikme palk 4330 eurot. 101 x 4330 = 437 330 eurot. Aastas teeb see 5 247 960 eurot. Enamik tüüpe seal lihtsalt molutab ja vahel sõidab džiibiga kellelegi otsa. Teen ettepaneku vähendada riigikogu liikmete palka 30% ja sellisel juhul jääb üle isegi veidi rohkem kui kaitseväe orkestrile aastas vaja läheb. Ja ikkagi oleks nende palk 3031 eurot," kirjutas Tafenau Facebooki, lisades, et tema esindab talupojamõistust ja on kuradima vihane.

Ja see puudutab vaid kaitseväe orkestrit, sest eile anti teada, et koondatakse ka politsei- ja piirivalveameti orkester.

Kommentaariumis läks elavaks aruteluks. Tafenau ettepanekuga oldi nõus ning lisati omalt poolt veel ettepanekuid. "Keegi võiks lihtsalt kogu riigikogu vahelduse mõttes ära koondada," pakkus üks välja.

"Laseks üldse osa neist lahti," lisas teine.

"Täiesti piisab, kui nende esinduskulud 30% palgast ära jätta. Isegi terve palk jääks alles," arvas kolmas.

"Lihtsam oleks teha puudujate nimekiri kes puudub, see palka ei saa! Jääks aastas põhimõtteliselt kogu 5 247 960 alles ja palku ei peaks vähendamagi," toob neljas välja.

"Lisaks palgale on neil ka kuluhüvitised, miks neid ära ei kärbita?" leiab viies.

Palju oli ka neid, kes pakkusid välja riigikogu koosseisu vähendamise 101-lt liikmelt 51-le.

Sõnavõtjate hulgas olid ka lauljad Sofia Rubina, Susanna Veldi, Lauri Saapalu ja endine Eesti Autorite Ühingu esimees Mikk Targo.

Džässlaulja Susanna Veldi meenutas hiljuti sündmuseid, kus ametniku tööd tehes Jürgen Ligi ja Tarmo Kruusimäe veidra käitumisega kaamerasilma ette jäid. Kui Ligi puhul oli tegu Tallinna volikogu istungiga, siis Kruusimäe lebotas voodis riigikogu keskkonnakomisjoni istungi ajal.

Kui tuli Kruusimäe kord küsimus küsida, lebas kuus 4400 eurot teeniv rahvasaadik hoopis voodis ja suitsetas nähtavasti e-sigaretti. Lisaks mängis taustal muusika. Kruusimäe ei esitanud küsimust, vaikis, ning puhus suust suitsu.