Palmi sõnul on kaitsevägi nõus latti langetama ja leppima amatöörlikuma orkestriga. "Amatööridest koosnev orkester ei ole kindlasti sama hea kui elukutselistest muusikutest koosnev orkester, seal pole kahtlust. Aga meeles peab pidama seda, et enamus inimesi, kes kaitseväe paraadil osalevad, on ka amatöörid," rääkis Palm. "Suures plaanis ja võrreldes paljude meie NATO liitlastega oleme siiski amatöörid, nii et oleme nõus leppima amatöörliku orkestiga."

16. mail selgus, et kulude vähendamise nimel saadetakse laiali 41-liikmeline kaitseväe orkester. 23 aastat (1996-2019) orkestrit juhatanud Peeter Saani sõnul oli reedeõhtune teade orkestri liikmetele äärmiselt üllatav ja väga suurt nördimust tekitav.

Eile selgus, et lisaks kaitseväe orkestrile plaanitakse kärbete tõttu koondada ka PPA orkester.

PPA orkester teenib aastas ligi 20 000 eurot omatulu, mis jääb kõik orkestri kasutusse. Orkestrile kulub aastas aga ligi pool miljonit eurot. "20 000 euro eest on orkester soetanud endale vajalikke pille ning maksnud muusikutele lisatasu. Kokku on aastas esinemisi umbes 70, millest pooled on seotud PPAga. Näiteks esineb orkester veel erinevatel muusikafestivalidel, koolides, teiste riigiasutuste vastuvõttudel või tseremooniatel ning ka erasektori pidudel. Sel aastal on suurematest ettevõtmistest tulemas 13. juunil lastelauludekontsert KUMU aditooriumis, samuti astutakse 17. juulil üles Taff:festil Haapsalus," kõneles orkestri juhataja Kristiina Veerde.