USA näitleja sai diagnoosi 2007. aastal, aga ütles, et on sellest ajast selle häbiga elanud, kirjutas BBC.

Selle avalikuks tegemine oleks andnud inimestele veel ühe aspekti, mille abil teda niigi diskrimineerivas valdkonnas diskrimineerida.

Aga nüüd sõnas ta The Hollywood Reporterile: "Enam pole stigma. Lõpetame selle. On aeg."

Porter tegi endale nime Broadwayl, võites Tony auhinna muusikalis "Kinky Boots" 2013. aastal.

"Ma olen generatsioonist, kes oleks pidanud paremini teadma, aga see juhtus ikkagi," sõnas Billy Porter HIVsse nakatumise kohta.

"Tollest ajast tuntud häbi suurendas häbi, mida ma niigi tundsin, ning see vaigistas mind. Ning ma olen pidanud selle häbiga vaikuses elama viimased 14 aastat. Sealt, kust ma tulen, väga kristlikust perekonnast, on HIV positiivsus jumala karistus," märksi näitleja.

Ta tunnistas, et ta rääkis uudisest vaid nendele, kes tema arvates pidid seda teadma, sest kui valed inimesed oleksid sellest teada saanud, siis ta ei oleks saanud elada oma elu sellisena, nagu tema soovis, ning karjäär oleks samuti lõppenud.

Ka tema ema ei teadnud sellest midagi ja ta tegi talle uudise teatavaks alles hiljuti. Porter ei tahtnud, et ema peaks elama häbitundega, et tema pojal on HIV. Hirmu aga ei olnud vaja tunda, sest ema võttis uudise ilma diskrimineerimiseta vastu. Küll aga ta oli pahane, et poeg ootas 14 aastat, et seda talle öelda.

51-aastane näitleja tunnistas, et otsustas uudise nüüd avalikuks teha, sest on aeg üles kasvada ja häbi on hävitav. "Ja kui sellega ei tegele, võib see kõik oma teel hävitada," rääkis ta.