Austria haigla teatas, et teisipäeval sooritatud operatsiooni ajal lõigati vanemal mehel ära vale jalg. Haigla nimetas seda traagiliseks veaks, kirjutas Too Fab.

82-aastasel mehel pidi mitme haiguse tõttu ära lõigatama vasak jalg, aga tal amputeeriti hoopis parem, kui haiglatöötaja tegi enne oppi märke valele jalale. Kulus kaks päeva enne, kui keegi märkas, mis oli juhtunud.

"Oli neljapäeva hommik, kui tavapärase sidemete vahetuse ajal märgati traagilist viga, mille põhjustas inimlik eksimus," teatas Freistadti kliinik tehtud avalduses.

Kliiniku meditsiinijuht Norbert Fritsch sõnas pressikonverentsi ajal: "Me peame leidma, kuidas see ebaõnnestumine, see viga, sai juhtuda. Soovin siinkohal avalikult vabandada."

Kohalikud meediaväljaanded kirjutavad, et 82-aastane patsient oli liiga haige, et vale jala märgistamist ise märgata. Tema käest isegi küsiti, mis jalg tal amputeeritakse, aga tema vastus oli segane.

Patsiendi peret on eksimusest informeeritud ja pakutud psühholoogilist nõustamist. Patsiendil plaanitakse siiski ka parem jalg maha lõigata.

"Operatsioon on peagi plaanis," öeldi kliiniku avalduses, lisades, et nad soovivad eksimuse osas selgusele jõuda, et midagi sellist enam kunagi ei juhtuks.