"Täna ei ole kurvastamise päev... On seiklusrohkete, ilusate, humoorikate, säravate hetkede meenutamise päev. Kellel meenuvad parimad seigad isaga koosveedetud aegadest või üldse mälestused, võite neid siin jagada. Aitäh, kallis isa, et oled olnud just selline, nagu olid – nii kaunis, särav, humoorikas, kirglik, töökas ja andekas," kirjutab Ellen enda Facebooki lehel.

Elleni (31) isa on näitleja ja laulja Tõnu Kilgas, ema aga endine Estonia teatri baleriin Tatjana Järvi (varem Bassova ja Kilgas). Pere lagunes, kui Ellen oli seitsmeaastane ja Raivo Järvist sai talle kasuisa.

Ellenil, kes sai oma eesnime Tõnu Kilgase näitlejannast ema Ellen Kaarma järgi, on ka kolm poolõde: laulja Hedvig Hanson (Tõnu abielust laulja Novella Hansoniga), näitleja Piret Krumm (kooselust näitleja ja laulja Katrin Karismaga) ja praegu Inglismaal Oxfordis doktorantuuris õppiv tulevane geeniteadlane Susan Kilgas (suhtest Lembe Mõttusega). Samuti on Ellenil temast veidi noorem kasuvend Richard-Erik Järvi, Raivo Järvi varasemast abielust.

Ellen, kes iseloomustab ennast kui väga mitmekülgset inimest, on veendunud, et peale ema on tema kujunemisteel olulist rolli mänginud mõlemad mehed, nii Tõnu kui ka Raivo.