"Nagu mida?!? Maski kohustus võib kaduda alates 7 juunist ?!? Ma olen harjunud: hambaid mitte pesema, huuli mitte värvima, tegema nägu, et ma ei tunne inimesi ära ja ei pea lobisema ega teretama. Teiste koledaid nägusid vaatama (eriti kortse) jne. Toompea ole valmis! Ma tulen oma inimôiguste eest seisma!!!" naljatab Marju Karin Facebookis.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik kommenteeris reedel Delfile, et praeguse nakatumistrendi jätkudes võivad jaanid saabuda maskikandmise kohustuseta.

"Eeldusel, et langustrend püsib nädala kohta kümnel protsendil, siis võime jaanipäevaks jõuda olukorda, kus reeglid on leebemad kui täna," ütles Kiik. Ta sõnul on kõige olulisemad jälgitavad mõõdikud vaktsineeritud inimeste osakaal, nakatunute näitaja ja nakatumiste trend. Viimased üheksa nädalat ongi nakatunute arv riigis olnud langustrendis. Selle jätkudes saab Kiige teatel paari nädalal jooksul üle vaadata maski- ja distantsi hoidmise kohustuse.

Minister ei pea siiski õigeks täielikku maski ja distantsihoidmise loobumist. "Võib olla olukordi, kus mask muutub soovituslikuks," rääkis Kiik, lisades, et hajutatusegi nõuded tuleb üle vaadata.

Ärileht kirjutas eelmise aasta novembris Marju Karini edukast ettevõttest. Omanimeline osaühing alustas tegevust pea kümme aastat tagasi. Ettevõtte head finantsnäitajad annavad märku nii ettenägelikust majandamisoskusest, kvaliteetsest teenusest kui ka kasvavast ühiskondlikust nõudlusest esteetiliselt kohendatud välimuse suhtes. Eelmisel aastal oli ettevõtte müügikäive üle 400 000 euro, kasvades aasta varasemaga võrreldes 40 protsenti.

Äriveski on hoogsalt käima lükanud suust suhu leviv positiivsete kogemuste jagamine. "Parim turundus on nii-öelda džunglitelefon ehk see, kui meie juures käinud inimesed jäävad tulemustega rahule ja soovitavad meid oma tuttavatele,” kinnitab Marju. "Iluvaldkonnas müüme ennekõike usaldust, diskreetsust ja silmaga nähtavaid tulemusi. Inimesed usaldavad meie kätte elutähtsa organi – naha – ja seda kõige nähtavamas piirkonnas. Tunnen tööd tehes alati vastutust, et võimaldada klientidele oodatud ja parim võimalik tulemus,” lisab naine.

"Ilusüstid on hea lahendus mitmel põhjusel: need annavad kiiresti soovitud tulemuse ning on võrreldes invasiivsete meetoditega leebemad, väiksema riskiga ja kiirema taastumisajaga. Loen oma tööd hästi õnnestunuks, kui klient vaatab end peeglist ja tunnistab, et näeb värskem välja. Sageli kuulevad kliendid teistelt reaktsiooni: "Sa näed puhanud ja hea välja!” Arvan, et välimuse kohendamisel ei peaks eesmärk ilmtingimata olema enda õigest vanusest noorem välja näha, vaid just värske ja puhanud. Vanus on ju elutarkus, seda ei pea häbenema ega varjama,” arvab Marju.