"Reisimine taastub tõesti tasahilju ja kuna Portugal avas end külalistele, sai sellest tütar Milli esimene lennureis," räägib Piret.

Piret ja Milli

"Millil oli lennukis palju uudistamist ja tegemist ja lendu tõustes tegi ta ka üsna pika uinaku, nii et need neli tundi õhus kulusid sõna otseses ja kaudses mõttes lenneldes," rõõmustab Piret. Reis viis pere esmalt Lissaboni, siis Sintrasse ja lõpuks Algarve päikeserannikule, ja kõik kulgeski rahulikult.

"Kõiksugu piirangud muutuvad pidevalt, aga Portugali sisenedes pole enam karantiinikohustust ning poed ja toidukohad on avatud. Maski kandmine on siseruumides endiselt nõutud, aga õues oma inimeste seltsis liikudes võib ilma olla."

Egert Milder

Eestist lahkudes tuli Pireti sõnul lennule pääsemiseks ette näidata negatiivne PCR-testi tulemus. Eestisse tagasi aga saab nüüd ka ainult vaktsineerimistõendi või koroona läbipõdemist tõendava dokumendiga. Seega on reisimine läinud Pireti sõnul lihtsamaks: "Soovitame reisipiirangutest sotti saamiseks jälgida reisitargalt.vm.ee lehekülge, kus on kõikide riikide piirangute kohta väga hea ülevaade olemas."

Jaga
Kommentaarid