Eda-Ines Etti sündis 1981. aastal Haapsalus Tiina ja Avo Etti peres, tal on vend Ivo Etti ja poolõde Kristel Prikko. Paar aastat hiljem kolis pere Väike-Maarjasse, kus Ines hakkas osa võtma kohalikest lauluvõistlustest, saavutades tihti auhinnalisi kohti.

Etti on lõpetanud Väike-Maarja gümnaasiumi ja Rakvere muusikakooli klaveri erialal. Ta on õppinud Eesti Humanitaarinstituudis anglistikat.

Etti muusikaline karjäär algas pärast osalemist laulukonkursil "Kaks takti ette", kui lauljatar Maiken soovitas teda 2QS Productioni projekti "Class Act"; koos salvestati 2 lugu, millest "Lift Me Higher" osutus suhteliselt edukaks.

Seejärel alustas Ines soolokarjääri, salvestades 2QS Productioniga lood "One & Only" ja "Illusion of the Happiness".

Pärast Inese esinemist 2000. aasta Eurovisioonil müüdi tema singlit "Once in a Lifetime" ka rahvusvahelisel turul, singlit saatis mõnes riigis märkimisväärne edu ja Ines sai esineda mitmel pool Euroopas. Sama aasta lõpus ilmus Inese esimene album "Here for Your Love".

2004. aasta detsembris andis Bulldozer Records koostöös Downtown stuudioga välja Inese teise albumi "15 magamata ööd", kus lõid kaasa Hendrik Sal-Saller, Fred Krieger, Arian Levin ja Johannes Lõhmus. Samal aastal mängis ta koos Ines Aruga Vanalinnastuudio Supiteatri lavastuses "Ines ja Ines".

Aasta 2005 jõulude paiku andis Bulldozer Records välja Inese kolmanda plaadi "Uus päev", mille 10 loo hulgas oli ka Eesti lauluvõistlusel Eurolaul 2006 teiseks tulnud ballaad "Iseendale". Sama aasta sügisel mängis ta muusikalis "Tuhkatriinu" Haldjas-Ristiema.