„25. juulil, kui Kiidjärvel algavad lavaproovid, läheme sinna, ja 28ndal on esimene etendus,“ selgitab noort Kalmerit mängiv Kalle Sepp.

Kas muusikali tekst ja laulud on nii hästi meeles, et kolmest pikast proovipäevast piisab kogu muusikali uuesti loomiseks?
Kalle Sepp ütleb, et laulud on tal üldiselt meeles, kuid kõik sõnad ei taha kohe meelde tulla. Muust sisust on palju ununenud. Praegusel ajal enne ühiseid proove õpib igaüks rolli uuesti etenduse video abil. „Kuna etenduse taastamiseks pole palju aega, võib algul keeruline olla, aga ma arvan, et lihasmälu hakkab tööle ja tuleb järjest meelde, mis kord on juba ära õpitud. Video abiga saab jälle meelde tuletada ka need kohad, kus tuleb peale tulla ja ära minna – seal on parasjagu jooksmist ja kostüümivahetusi. Need asjad on vaja kõik täpselt meelde tuletada, enne kui Kiidjärvele minna.“

Kalle Sepp on muusikalist mitmed laulud võtnud oma repertuaari. Ütleb, et head laulud, ilusa meloodia ja igaveste teemadega, miks mitte neid esitada, kui pealegi publik soovib neid kuulata. Ta laulis ka emadepäeva kontserdil „Vana klaveri“ lugusid. Enne kontserti tuli ikka kõik tekstid üle korrata – kuskil ajusopis on laulud olemas, aga kohe kõik meelde ei tule. Taasesitamine aitab laule meeles pidada.
Vana Kalmerit mängiv Sepo Seeman tunnistab, et „Vana klaveri“ tekste palju meeles ei ole, aga on veel aega selle etendusega tööd teha. „Minu meelest on meil piisavalt aega ka kohapeal, et kõik meelde tuletada ja täpselt jooksma saada. Praegu ma olen hoopis Kurgjal ja möllan talumuuseumis Endla teatri vabaõhulavastusega „Meil aiaäärne tänavas“.“ Näidend räägib Eesti elust 100 aastat tagasi, selle on kirjutanud Toomas Suuman ja lavastanud Raivo Trass. Etendusi mängitakse juunis 6 korda, juulis 2 ja augustis 2 korda.

Sepo Seeman annab eelmisel suvel haagismaja ees intervjuud. Foto Karli Saul

Haagismajakeses elab Sepo Seeman Kurgjal juba praegu. „Elan suhteliselt mustlase elu ja naudin seda. Kõik on nagu paisu tagant valla pääsenud – kes kui vangis eland, pole ammu laval käind.“
25. juulil sõidab Sepogi oma ratastel majakesega Kiidjärvele. Ta lubab tippvormi ajastada juuli lõpuks ja augusti alguseks ning ka kaalus alla võtta.

Kalle Sepp annab oma majakese ees eelmisel suvel intervjuud. Foto Karli Saul

„Vana klaver ehk suusabaasis on tantsupidu“ 28. juulist 8. augustini. Piletid on müügil SIIN.

Jaga
Kommentaarid