Esmaspäeval pidi TV3 õhtuse pika filmina näitama nelja Oscariga pärjatud “Piinatud geeniust”. Ekraanile ilmus selle asemel aga hoopis “Titanic”, kirjutab SL Õhtuleht.

TV3 pressiesindaja Annely Adermann põhjendab televaataja altvedamist sellega, et saatekavas teatatud filmi koopia polnud näitamiseks kõlblik. Telekanali programmidirektor Jüri Pihel lisab: “Uskuge mind, 2001. aasta parima filmi Oscari saanud linaloo esituse ärajäämine kurvastab meid endid vähemalt samavõrra. Kahjuks ei sõltu mitte kõik meie tahtest.”

TV3, aga ka konkurent Kanal 2 on televaatajaid viimase hetke muudatustega varemgi segadusse viinud. Näiteks ei näidanud TV3 novembris tehnilisel põhjusel filmi “Mehhiklane” ja asendas väljareklaamitud linaloo komöödiaga “Notting Hill”. Oktoobris vahetas Kanal 2 nädalavahetusefilme “Politseiakadeemia” osade vastu.

Samas on selgusetu, kes peaks saatekavast kinnipidamist kontrollima. Tarbijakaitseamet väidab, et telekava järgimise järelevalve pole nende pädevuses. Telesaate edastamine polevat nimelt kaubandustegevus ja saate tutvustust telekavas ei saavat reklaamiseaduse mõistes reklaamiks lugeda.

Ameti väitel peavad telekava järgimise eest hoolitsema kultuuriministeeriumi levitalitus ja sideamet. Ministeerium viskab aga palli tagasi — nende töö olevat valvata ringhäälinguseadusest kinnipidamist, kuid saatekava selle seaduse alla ei käi.

“Siin võib tegu olla eksitava reklaamiga. Reklaamialase tegevuse järelevalvet meie aga ei teosta. Sellega tegeleb tarbijakaitseamet,” lisab ministeerium.