21. juunil, mil saabub ametlikult kalendrisuvi, toimub ka traditsiooniks saanud kogupere sündmus Tere, Pärnu Suvi. Sisuka päeva jooksul jagub tegevust nii väikestele kui suurtele ning põnev programm haarab endaga kaasa Pärnu rannaala, kesklinna ja Vallikääru.

Tere, Pärnu Suvi algab käesoleval aastal juba varahommikul päikesetõusuga, mil Türilt Pärnu poole hakkab koos sümboolse valitsemissauaga liikuma jalgratturite seltskond. Pärnusse saabudes jagavad nad sõidust vahetuid emotsioone raadiole Sky Plus. Eesti populaarseim raadiojaam seab sündmuse raames linnas püsti pop-up stuudio ja kajastab kohapealt kogu päeva tegevusi.

Tiheda programmiga suvepäeva sisse mahub mitmeid põnevaid ettevõtmisi. Hommikust varajaste õhtutundideni pakub rannas rõõmu pop-up kohvik „Varbad liivas“, mille juures toimuvad aktiivsed mängud, võistlused ja töötoad lastele. Sealsamas saavad nii väikesed kui suured meistrid kätt proovida liivalosside ehitamises.
Kell 14.00 võtavad Pärnu rannaala üle tantsuhuvilised. Toimub suur ühistantsimine, millest võtavad osa mitmete stuudiote õpilased, kuid oodatud on ka kõik teised, kes armastavad aktiivset liikumist.
Linnaruumis on võimalik liituda tasuta ekskursioonidega ja uudistada pop-up näituseid. Ekstreemspordi huvilisi ootavad Munamäe rulapargis Keerdtrepi instruktorid ja trikimeistrid.

Päev kulmineerub vaatemängulise etendusega Martensi väljakul kell 18.00, mil ligi 20 meetri kõrgusel köiel ühelt Port Arturilt teisele annab etenduse maailma üks paremaid slackline meistreid Jaan Roose. Närvikõdi pakkuvatele hetkedele järgneb lõbus rongkäik koos muusikute ja pealtvaatajatega Pärnu Vallikääru poole. Just seal toimub alates 19.00 suurejooneline kontsert, mille peaosades on Liis Lemsalu Band, Púr Múdd ning Pärnu noor pianist Robi Salumets.

Kõik Tere, Pärnu Suvi sündmused on külastajatele tasuta.