Uudise ilmsiks tulekul võtsid selle positiivselt vastu ka paljud Eesti avaliku elu tegelased. Nagu nende sõnumitest näha, siis nii mitmegi jaoks oli tegu kauaoodatud uudisega.

HANNA-LIINA VÕSA

Lauljanna Hanna-Liina Võsa oli üks nendest, kes aktiivselt osales farmide keelustamise kampaanias. Ühes selles ütles ta: "Olen seisnud dilemma ees osta või mitte osta moodne naaritsakapuutsiga talveparka. Ma ei ostnud. Tundus absurdne, et üks väike loom elas, kannatas ja surmati selleks, et saada minu tulevaseks kapuutsiks. Eriti aastal 2021."

Foto: Instagram

LIINA-ARIADNE PEDANIK

Lauljanna ja suunamudija tähistas keelustamist kahe südamega.


Foto: Instagram

KARL-ERIK TAUKAR

Taukar tänas kõiki neid, kes on aastaid keelustamise eest võidelnud.


Foto: Instagram

MERYLIN NAU

Sisulooja rõõmustas keelustamise üle mitme rõõmsa emoticoniga.


Foto: Instagram

PIRET LAOS

Saatejuht jagas võidu märgiks MTÜ Nähtamatud Loomad postitust keelustamise kohta.


Foto: Instagram

HANNA MARTINSON

Aastaid keelustamist nõudnud ning selle vastu võidelnud laulja ja sisulooja Hanna Martinson on rõõmus, et otsus viimaks vastu võeti.


Foto: Instagram

MADLI VILSAR

Sisulooja ja endine Miss Estonia rõõmustab keelustamise üle kitarri mängiva kassiga.


Foto: Instagram

Keelu sisseseadmine ei ohusta selliste loomade kasvatajaid, kes kasvatavad näiteks lambaid või küülikud. Kavandatav keeld hõlmab vaid sellist karusloomakasvatust, kus karusnaha tootmine on ainuke või peamine eesmärk.

Karusloomafarmide keelustamist on arutatud Eestis alates 2009. aastast, mil see teema esimest korda riigikogus tõstatati. riigikogu täiskogu on karusloomafarmide keelustamise üle hääletanud aastatel 2017 ja 2019. 10. mail 2017 lükati eelnõu esimesel lugemisel tagasi 49 poolt- ja 24 vastuhäälega. Teisel korral 2019. aasta alguses langes eelnõu välja 28 poolt- ja 25 vastuhäälega.