40 aastat Üllari abikaasa olnud Ester meenutas Vahur Kersnale, millisena tema kaasat nägi. Üllar kasvas Viljandis üles tagasihoidlikes tingimustes ning Esteri sõnul ei nurisenud ta kunagi selle üle, mis tal oli. Lisaks rääkis Ester, et Üllar ei olnud alati kõige taibukam ja seda näitasid ka tema hinded.

Kersna tõi välja ja Ester kinnitas, et asjaolu, et Üllar 11-aastaselt meningiiti põdes, võis olla põhjuseks, miks ta oli hilisemas elus teistsugune. "Aga ega midagi teha pole. Kanalt oota muna, lambalt villa. Las inimene tegeleb sellega, mis talle sobib," ütles Ester.

"Ta ei teinud midagi loiult. Ta tegi kõike täie rauaga," kirjeldas Ester kaasat.

Üllar Jörberg alustas lauljana üsna juhuslikult. Ta käis küll ülikoolis, aga olles kolm aastat viibinud sõjaväes, siis olid tema huvid naastes teised olnud. Ta sattus Kasekese restorani (Tartus Tähe tänaval, mis on nüüdseks maha lammutatud toim) laulma ning võeti kohe tööle.

Ester ei ole Üllari esimene abikaasa. Laulja abiellus pärast sõjaväest naasmist, kuid paraku mitte õnnelikult. Naine manipuleeris, alandas ja pettis teda. See oli emotsionaalselt raske periood.

1969. aastal, kui Tartus avati Lõuna-Eesti kõige šikim peokeskus Kaunas, sai Jörbergist selle ansambli solist. Samal ajal asus baaris tööle 25-aastane imekaunis Ester.

Aga kohest sidet ei tekkinud. Kuigi Üllar tol ajal enam koos abikaasaga koos ei elanud, siis Ester oli abielus ning mingit suhet ei saanud tekkida.

Ester oli õnnelikus abielus Üloga ning seitsme aasta jooksul liikusid tema ja Üllari vahel asjad väga aeglaselt. Ester elas tol ajal Elvas, kus Üllar teda tihti vilksamisi vaatamas käis. "Seda võib võtta kui kinnisideed. Naisi on ju linnas küllalt. Ma ei tea, miks ta mind enda sihikule võttis."

Üllari viis sihile järjekindlus. "Kivile tilgub ka lohk sisse pika aja jooksul," tõi Ester hea paralleeli. "Üllarile vist meeldis see, et ma olin korralik. Ma ei hakka kohe flirtima või nurga taga kohe suudlemas käima. Ma ei teinud seda. Ta nägi, et ma olen korralik abielunaine. See oli ka üks pluss, miks minu hind tema silmis tõusis."

Kaheksa aastat vastuseta armastust ning Üllar läks katki. Ta ei tulnud ühel hetkel enam tööle ja ta lasti lahti. "Jajah, mina olen süüdi kõiges. Tuleb tunnistada," ütles Ester.

"Kui ma ütlesin talle vahepeal ei, siis ta ei tulnud tööle. Ja ma tundsin end osaliselt süüdi. Kuni ta lahti Kaunasest töölt lahti," meenutas Ester.

Üllar hakkas jooma, bändis enam ei mänginud ja kolmeks aastaks sai temast hauakaevaja. 1994. aastal tunnistas Jörberg ühes intervjuus, et igasuguseid töid peab tegema ning ta ei poolda arusaama, et inimene teeb terve elu vaid ühte asja.

1977. aastal Ester murdus ja lahutas oma 15 aastat kestnud abielu. Temast sai proua Jörberg. 40 aasta jooksul ta abiellumist ei kahetse, kuid alguses oli vaja kord paika panna. "Ütlesin talle, et mingit enda täisjoomist pole, kui sa tahad minu juures elada. Ta vähemalt püüdis sellest reeglist kinni pidada."

Nende suhtes olid meeste ja naiste rollid paigas. Kõige selle juures oli just Ester see, kes Üllari halvimast päästis ning tänu temale sai Üllarist see, kes ta oli.