2. ja 3. juulil toimub Pühajärve ääres viiendat korda Eesti suurim kostüümipidu ja ajastufestival Retrobest. Sel aastal on oma ajatute lauludega laval armastatud Eesti artistid. Ansambel Smilers esitab erikavana lugusid oma esimeselt viielt albumilt. Kõlavad lood nagu “Lähme sõidame”, “Läbi elu” ja “Mõistus on kadunud”. Taas saab Pühajärvel kokku eelmisel aastal 25. sünnipäeva tähistanud ansambel JAM koosseisus Mihkel Mattisen ja Juss Tamm. Koos esitatakse hitte “Ootan tuult”, “See viis”, “Tants, mida tantsisime”, “Ainus tee”, “Sinuga koos” ja “Sünnipäevalaul”.

Lisaks astuvad juubelifestivalil lavale ka Vennaskond, Anne Veski, Justament, 2 Quick Start ja Singer Vinger. Peale hea muusika on Retrobest tuntud mõnusa seltskonna ja meeleolu poolest, mida aitavad hoida suurepärased õhtujuhid ning lisategevused festivalialal.

Festivalile pääsemiseks peavad külastajad esitama tõendi kehtiva negatiivse testi, tehtud vaktsiinide või haiguse läbipõdemise kohta. Korraldajad on Pühajärve tee parklasse püstitanud ka testimisala. Negatiivse testi andnud külastajad saavad käepaela, mis tagab muretu sissepääsu Retrobestile.

Kõigil külastajatel palutakse kohale tulla tervetena. Korraldajad jälgivad piirkondlikku ja riiklikku olukorda ning viivad vajadusel sisse täiendavaid muudatusi, et nakkusoht miinimumini viia.

Festivalil sel aastal esinema pidanud välisartistid tulevad Otepääle juba järgmisel aastal. Kõik Retrobestile juba ostetud piletid kehtivad kas sel või järgmisel aastal.

Pileteid 2. ja 3. juulil toimuvale Retrobestile on võimalik osta Piletilevist ja kohapealt. Retrobesti külalised on lahkelt oodatud kandma retrohõngulisi rõivaid ning aksessuaare. Pühkige sama ajastu neljarattaliselt tolm, puhastage karburaatorid, vahetage küünlad ja saatke kirjasõpradele kutse.