Alates tänasest on esimest korda kõigil võimalik treilerit vaadata ka veebis. Mängufilm “Kratt” jõuab kinodesse 30. juulil. Nädal aega hiljem linastub film ka Montrealis, 25. Fantasia filmifestivalil raames.

“Kratis” viivad vanemad oma võsukesed vanaema juurde, kus linnalapsed saavad hingata värsket õhku, leiavad endale sõbrad ning tutvuvad ebamugava füüsilise tööga. Kui laste teed ristuvad kadunud mõisahärra päevikuga, kus sees krati valmistamise õpetus, otsustavad nad pikemalt mõtlemata väärt koduabilise vanaemale sünnipäevaks kinkida.

“Kratt” toob kinoekraanidele suurejoonelise näitlejaansambli: Mari Lill, Ivo Uukkivi, Jan Uuspõld,
Paul Purga, Mari-Liis Lill, Jaanus Mehikas, Paul Laasik, Alo Kurvits ning oma esimese filmirolli teevad ka Nora Merivoo, Harri Merivoo, Elise Tekko ja Roland Treima. Filmi lavastajaks ning stsenaristiks on Rasmus Merivoo, kes on eelnevalt tuntust filmitegijana kogunud oma kultusväärse lühifilmiga “Tulnukas ehk Valdise pääsemine 11 osas,” operaatoriks Jako Krull, filmikunstnikuks Krete Tarkmees, helirežissöör Jevgeni Berezovski, originaalmuusika kirjutas Tauno Aints ning filmi monteerisid Kristin Kalamees ja Rasmus Merivoo.

“Kratt” jõuab Eesti kinoekraanidele juba 30. juulil.