Ettevõtja, PR Foodsi juht, mitmel rindel edukalt tegutsev multitalent Indrek Kasela(48) ja galerist Olga Temnikova (39) on üheskoos juba aastaid vaikselt suuri ja väiksemaid projekte teinud.

Olga Temnikova. Foto: Viktor Burkivski

Nagu ka esimene laps Vera, on ka teine laps suuremalt jaolt avalikkuse ees olnud saladus. Sellal kui Kasela ja Temnikova 2018. aastal ERMis presidendi vastuvõtul viibisid, oli laps lähedasega hotellis.

Eerik-Niiles Krossi abikaasa Mary Jordan avaldas samal aastal sotsiaalmeedias heameelt, et ka lapsed on riigi tähtsamale peole oodatud – oli ju endine kaitseminister Hannes Hanso ja tema abikaasa Riina oma vastsündinud beebi Johannes Mardi ühes võtnud! Mary arvas koguni, et vastuvõtul võiksid olla ruumid emadele-beebidele, kus puhata, süüa ja sättida. Muide, lisaks Hansodele oli ka maailmakoristuspäeva projekti juhtiv Kadi Kenk tulnud pisipojaga.

Ärileht kirjutas 16. juunil, et Tallinna börsil tõusis enim Indrek Kasela firma PRFoods aktsia. Börsiindeks oli üle mitme päeva roheline.

PRFoodsi aktsia tõusis koguni 5,26 protsenti ning kaupleb nüüd 42 sendi juures. Samas olid nii tehingute arv kui aktsia käive võrdlemisi väikesed - vastavalt 40 tehingut ning 4523 eurot.

Samuti on Olga Temnikova inspireerinud teiste seas ka Neeme Rauda. Värske Kroonika kodu-eri numbris räägib Raud, kuidas tema koju jõudis Jaan Toomiku maal. Autor olevat selle loomiseks saanud inspiratsiooni itaalia barokiaja kunstnikult Tiepololt. "See on nagu taevasse minek, hüpe kusagile avarusse. Kui seda pilti Olga Temnikova galeriis esmakordselt nägin, teadsin, et see lend mind inspireerib. Täiesti viib lendu!" rääkis Neeme Raud.

Olga Temnikova elab korralikus luksuses. Eesti Päevaleht kirjutas 16. jaanuaril, et galeristi kodu-kontor-galerii asub Noblessneri sadamas, endises tööstusrajoonis, millest nüüd on saanud üks Tallinna hinnatumaid piirkondi.

Olga Temnikova kodu

Akna tagant paistab meri ja Noblessneri jahisadam. Vaade on väärt miljonit. "Silm puhkab küll, fookuse vahetus on kasulik," arvab Olga.

Korter on Olgal ja tema abikaasal Indrek Kaselal olnud hoones juba kuus aastat, enne kui Noblessneri sadamast hakati elu- ja meelelahutuspiirkonda kujundama.

Veel paari aasta eest oli ümbrus hoopis teistsugune kui praegu. "Siin toimus alles tootmine," meenutab Olga. Nende kodust mõnesaja meetri kaugusel töötas laevaremonditehas. "Kui hommikul peolt koju jõudsin, tulid inimesed tööle, Maxima kilekotikesed käes," meenutab ta.

Nüüd on asjaolud muutunud. Varem pikalt üksinda keset romantilisi hüljatud tööstushooneid ja tühermaad seisnud endine tehasehoone on saanud endale kaaslased: peale möödunud aastal avatud Kai kunstikeskuse ja Proto avastustehase ka juba varasemast seal oleva techno-klubi Hall, elumajad ja mitu ärihoonet.