USAs tähistatakse 19. juunil (Juneteenth) orjanduse lõppemist, mis on mustanahaliste ameeriklaste jaoks väga oluline sündmus. Mööblipood saatis töötajatele kirja, kus öeldi, et selleks, et austada mustanahaliste ameeriklaste sihikindlust ning progressi, mis vajab veel tegemist, pakutakse neile erimenüüd. Ja see tekitas suure probleemi, kirjutas TMZ.

Nimelt olid erimenüüs praekana, arbuus ning makaronid juustuga, mis aga rõhuvad rassilistele stereotüüpidele.

Töötaja, kes soovib jääda anonüümseks, ütles kohalikule väljaandele: "Sa ei saa öelda, et 19. juunil arbuusi pakkumine on hingetoit, sest sa ei tea ajalugu. Orjapidajad toitsid orje arbuusiga."

Pahameel töötajate seas levis ning 20 töötajad keeldusid tööle minemast. Hiljem jõudis see poe juhatajani, kes saatis välja veel ühe töömeili, kus vabandas juhtunu pärast. Menüüd muudeti ning sinna lisati maisileib, kartulipuder ning pikkpoiss.

Vihje andnud töötaja ütles, et menüü koostamisel ei osalenud mitte ühtegi mustanahalist töötajat. Kui aga IKEAga ühendust võeti ja selle kohta küsiti, siis poejuhataja lükkas selle ümber. Rohkem detaile ei jagatud.

USA president Joe Biden muutis Juneteenthi ametlikuks pühaks, olles nüüd 12. riigipüha.