Minnesota osariigi tavapraktikas on varasemate kriminaalsüüdistuste puudumisel mõistetud taoliste kuritegude eest keskmiselt 1015 aasta pikkune vabadusekaotus. George Floydi tapnud korravalvurile nõudis prokurör vähemalt 30-aastast vanglakaristust. Samas oli juba varem selge, et vaatamata paljudele süütõenditele on vähemalt Minnesotas niisugune tulem pigem vähetõenäoline.

Kolme teise sündmuskohal viibinud politseiniku üle mõistetakse kohut käesoleva aasta augustis, kirjutas Eesti Päevaleht.

Hea käitumise korral võib 45-aastane Chauvin vanglast pääseda oma 60. sünnipäeval.

Kuidas reageeris karistusele aga Hollywood? Kuigi karistus võeti kahe käega vastu, siis leidsid paljud, et 22,5 aastat vanglas on liiga kerge karistus.

Filmitegija Ava DuVernay

"Derek Chauvin on mõrtsukas. Mõrtsukas, kes vaatas, kuidas mitu inimest palub mehe elu pärast, kelle ta keset päeva tappis. Mõrtsukas, kes vajutas kogu oma keharaskuse teise elusolendi kaelale ja vaatas, kuidas elu ta silmadest kaob. Derek Chauvin on mõrtsukas."

Näitleja Jeffrey Wright

"22,5 aastat. K."

Näitleja Billy Porter

"22,5 aastat."

Koomik Kathy Griffin

"See küll ei too härra Floydi tagasi, see pole õige õiglus, aga see on hea asi, eks?"

Aktivist Van Jones

"Väga pettumust valmistav."

Laulja Cher

"Mõistame, et Chauvini ema ei taha, et poeg vangi läheks, aga George Floydi ema ei näe oma poega kunagi. Chauvini advokaat ütles, et "kui vaid ta ei oleks sel päeval tööle läinud, kõnet vastu võtnud." Mina ütlen, et kui ta vaid poleks põlve George Floydi kaelale üheksaks minutuks pannud. Tal oli üheksa minutit, et lõpetada."

Näitleja Alyssa Milano

"22,5 aastat pole piisavalt palju."

Jalgpallur ja Grete Griffini abikaasa Robert Griffin III

"22,5 aastat pole piisavalt pikk aeg Derek Chauvinile, kes tappis George Floydi keset päeva, kui eluks ajaks on vangis inimesed, kes on seal vägivallatute kuritegude eest."

Teleajakirjanik Piers Morgan

"Hetk, mil George Floydi tapnud politseinik Derek Chauvin kuulis, et talle määrati 22,5 aastat jubeda kuriteo eest. Mädane vanglas, sa tundetu m**n."

Näitleja Viola Davis

"Milline karistus on teise inimese elu võtmise eest? Hea käitumise korral saab ta kaheksa aasta pärast välja? Minu süda jääb George Floydi ja tema perega."