Bali immigratsioon otsustas karmistada seadust, kui välismaalased tervisealaseid reegleid rikuvad. Tavapärase ühe miljoni ruupia (58,29 eurot) suuruse trahvi asemel võidakse välismaalane riigist välja saata.

Bali õigusalase ja inimõiguste minister Jamaruli Manihuruk sõnas: "Ühe miljoni ruupia suurune trahv ei kehti. Tegu on hädaolukorraga. Nad saadetakse koheselt riigist välja."

Tegu on varasemalt vastu võetud plaaniga Bali saar hädaolukorrast välja aidata. Kui varasemalt on reeglite rikkumisse suhtutud pigem pehmelt, siis nüüd enam mitte.

Väljasaatmisele lähevad kõik välismaalased, kes ei järgi riigi tervise piiranguid, millega võidakse teiste elu ohtu seada.

Seadust hakkab jõustama kohalik politsei. Reegleid rikkuvad välismaalased vahistatakse ning nende kohta saadetakse raport inimõiguste ministeeriumile.

Pärast raporti läbivaatamist kutsub ministeerium välismaalase väljasaatmise ruumi. Kui lendamine on võimalik, saadetakse välismaalane kohe välja.

Ülemisel pildil on näha eestlasest sisuloojat ja maailmarändurit Juhani Särgleppa kohaliku politseiga vaidlemas. Kuna ei tema ega tema kaasreisija, kelleks on tõenäoliselt Katri Palm, ei kanna ei kaitsemaski ega kiivrit, siis sellisel juhul võib neid edaspidi oodata riigist välja saatmine.