Aretha Franklin oli gospelmuusika imelaps, julge inimõiguste aktivist ja üks viimase 50 aasta parimaid lauljaid. Sarja kolmandas hooajas pealkirjaga „Geenius: Aretha“ saame ülevaate tema musikaalsest geniaalsusest ja ainulaadsest karjäärist, samuti ka tema võimsast ja püsivast mõjust muusikale ja kultuurile kogu maailmas. See on maailma esimene ametlik ja täispikk draamasarisari soulikuninganna elust.

Nooti tundmata õpetas noor Franklin end klaverit mängima. 12-aastaselt hakkas ta laule linti võtma ja gospelmuusika tuuridel koos isaga esinema. Esimese plaadilepingu sõlmis ta 18-aastaselt. 1966. aastal sõlmis ta lepingu Atlantic Recordsiga, kus on salvestatud ka paljud tema hittlood. 1979. aastal alustas ta 40-aastast koostööd muusikaprodutsent Clive Davisega. Aretha Franklin on rohkem kui 75 miljoni albumiga üks maailma enimmüüdud artiste. Tema koduosariik Michigan nimetas tema hääle kohalikuks loodusvaraks.

Värske 2021. aastal ilmavalgust näinud sarja peaosas on Grammy, Tony ja Emmy auhinna võitnud Cynthia Erivo, kes esitab ka mitmeid Franklini hitte. Satelliitteleteenuse Home3 kliendid näevad kaheksaosalise draamasarja kaht esimest episoodi National Geographic kanalil esmaspäeval, 5. juulil alates 21.00.