Autovabaduse puiestee tuleb sel aastal rikkaliku kultuuriprogrammi ja rohkete tegevustega. Kahel laval astuvad kuu aja jooksul üles Anett, Miljardid, Inger, Erki Pärnoja, Uku Suviste, Voldemar Kuslap, Reet Linna ja paljud teised armastatud Eesti artistid. Kogu ürituse vältel toimub rohkelt töötubasid, kontserte, spordisündmusi ja palju muud põnevat.

Autovabaduse puiestee avab 9. juulil rock-ooper "Johnny" kontsert ning võimas tuleshow. Avanädalavahetusel toimetab meisterdamispaviljonis Eesti Rahva Muuseum, toimuvad Sisevete festivali töötoad, avatakse Briti saatkonna näitus "6 kuubikut veesilma lähedal", esinevad akrobaadid, puhkpillimängijad ja toimub palju muud huvitavat. Pealava kontserdisarja "Tartu 2024 esitleb" avab laupäeval, 10. juulil Erki Pärnoja, Emajõel musitseerib aga Estraadiraadio.

Kogu kuu jooksul kuuleb Autovabaduse puiesteel eriilmelist muusikat. Pühapäevadel on musitseerimas kõik suuremad Tartu linna puhkpilliorkestrid: Tartu Saksikoor, PO (puhkpilliorkester), PO Popsid, PO Tamme, lisaks noor kollektiiv CHILLS. Klaasipärlimängu festival toob kohapeale trummishow Reigo Ahvena ja Peeter Vähi ning rohkem kui saja trummiga. Kolm kontserti annab E STuudio koori- ja tantsukool ning koos Olav Ehalaga esineb Tartu Noortekoor (viipetõlkega). Artistid astuvad üles ala keskele paigutatud veelaval ja Vabaduse puiestee turupoolses otsas asuval pealaval. Teiste hulgas esinevad Svjata Vatra, Anett ja Miljardid.

“Tartu 2024 esitleb” pealava muusikaprogramm:

10.07 Erki Pärnoja bänd ja DJ'd Kersten Kõrge & Heidy Purga;
17.07 Maailmamustrite pidu;
24.07 Happy Big Band & Uku Suviste ja solist Leedust, õhtu lõpetavad DJ’d Leedust;
31.07 Kangelased ja Ultradisco (FI);
7.08 Bashmenti pidu.

“Tartu 2024 Puiesteemuusika” kontserdid:

15.07 Inger;
22.07 Argo Vals;
29.07 Jaan Pehk (viipetõlkega);
5.08 Valter Soosalu.

Alalt leiab nelja nädala vältel igat masti tantsimist. Kolmel esmaspäeval saab käia seltskonnatantse õppimas ja neid neljandal esmaspäeval PO Popside saatel kinnistada. Tantsutunde annavad Eesti Tantsuõpetajate Liidu treenerid. Lisaks saab vaadata ja õppida rahvatantsu Tartumaa Rahvatantsujuhtide Liidu ja folklooriansambli Maatasa juhendamisel. Taas saab Ladina-Ameerika rütmide saatel jalga keerutada ning vaadata Tartu tantsustuudiote etteasteid. Eakate tantsuõhtud toimuvad elava muusika saatel ja osalema on oodatud kõik. Tantsumeeleolu aitavad luua Voldemar Kuslap, Reet Linna, Tõnu Raadik, Sirje ja Rein Kurg.

Alalt leiab lõpututes kogustes harivat meisterdamist, mida viivad paljude teiste partnerite kõrval läbi kõik linna muuseumid, loodusmaja ja rahvusarhiiv. Toimub heategevuslik kunstioksjon nelja kunstniku töödele, mis on valminud kohapeal. Filmiprogrammi eest vastutab Elektriteater ning osad filmid on nii vaegkuuljate subtiitrite kui ka kirjeldustõlkega.

Autovabaduse puiesteelt algavad kuuel korral eakate kõnniringid toredate üllatuskõndijatega, kel jalutuskäikudeks varuks huvitavad kultuuri ja muud teemad. Lastele luuakse kümmet Tartu maamärki tutvustav orienteerumisrada. Terviseteemasid aitavad pilti tuua Tartu Tervishoiu Kõrgkool ja Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts. Külla tuleb ka uhiuus ja värskelt sisustatud kuulmisbuss.

Autovabaduse puiesteega paralleelselt toimuvad südalinnas Emajõe Riviera kontserdid, maitsetest ja muusikast tulvil Rüütli rist ning Elektriteatri kinoõhtud Pepe’se suveaias. Autovabaduse puiestee lõpus toimub 6. - 8. augustini Tartu toidu- ja veinifestival. Kogu rikkaliku programmiga saab tutvuda Autovabaduse puiestee ajal siin: www.tartu.ee/autovabaduse-puiestee-programm.

Autovabaduse puiestee on külastajatele avatud 9. juulist 8. augustini P-N kuni kell 22, R ja L kuni kell 0.30.

Autovabaduse puiesteed korraldavad Tartu Linnavalitsus, Tiigi Seltsimaja ja SA Tartu 2024 koos paljude heade koostööpartneritega.