Sony Music Baltics tugevdab jõuliselt oma positsiooni Baltikumi turul avades augustis Telliskivi Loomelinnakus kontori. Samuti esitleb SME uut kohalikele artistidele suunatud professionaalide tiimi: Bert Prikenfeld, Irene Kivi ja Karl Tamm, kelle eesmärgiks on uute talentide leidmine ja kohalike artistide nimistu arendamine.

Bert Prikenfeld liitus Sony Music Baltikumi A&R tiimiga käesoleva aasta mais. Bert on Eesti muusikatööstuses pikalt tegutsenud tuntud produtsent ja muusik, kes on neljal korral Eesti Muusikaettevõtluse Auhindadel noppinud Aasta Produtsendi tiitli. “Sony Musicu laienemine Baltikumis on suurepärane võimalus tõsta põnevate talentide latti kõrgemale. Lisaks näen kohalikele artistidele, laulukirjutajatele ja produtsentidele palju uusi koostöö võimalusi talentidega siin ja välismaal. Kõik see tervikuna lisab väärtust kohaliku muusikamaastiku ökosüsteemile ja oleme kõik põnevil!” sõnab Bert.

Irene Kivi alustab Sony Music Baltikumi turundustiimis kohaliku ja rahvusvahelise repertuaari turundusjuhina käesoleva aasta augustis. Irene on teada-tuntud muusikaajakirjanik ja liitub Sony Music tiimiga Sky Mediast, kus ta juhib Eesti suurimat muusika- ja meelelahutusportaali Sky.ee, mis on kolme järjestikuse aasta Muusikaettevõtluse Auhindadel võitnud Aasta Meediakanali tiitli ning pakkunud Eesti muusikutele unikaalset platvormi oma loomingu kuuldavaks ja nähtavaks tegemisel. “Olen nüüdseks juba aastaid koostööd teinud Sony Musicu ja artistidega ning olen tohutult elevil, et saan uues profesionaalide tiimis tõsta siinse muusikatööstuse taset ja teha koostööd kohalike artistidega. Olen kindel, et ehitame sellest erakordsest võimalusest üles midagi unikaalset ja vinget,” sõnab Irene.

Lisaks alustas Sony Music Baltics partnerlust Wavy Musicu ja selle juhi Karl Tammega, kes liitus tiimiga projektijuhina juunis. Vaatamata noorele eale on Karl üles ehitanud brändi, mis manageerib artiste nagu Pluuto, villemdrillem, Heleza jt. Tal on silma ja nina uuele andekale talendile. “Koostöö Sony Musicuga on nii mulle kui ka Wavy Music artistidele suureks sammuks. Ma usun, et meie partnerlus on edukas, sest me mõlemad soovime panustada Eesti räpiskeene kasvu ning Sonyl on täpselt need teadmised ja võimalused Soome turult, et
siin kohalike artistidega oma eesmärke täita. Mul on tõeliselt hea meel olla osa sellest imelisest tiimist,” sõnab Karl

Koostöö plaadifirmaga Wavy Music on jätk Sony Musicu partnerlusstrateegiale. Sony Musicu partneriks jääb ka Toomas Olljumi juhitud plaadifirma Made In Baltics. Tugeva partnerluse aluseks olev koostööleping sõlmiti juba aastal 2018 ning järgmise sammuna kolitakse ühiselt Telliskivi Loomelinnakus asuvasse uude kontorisse.

Sony Music Baltics tegevust juhib jätkuvalt osakonna Partner Services & Baltics direktor Kaisu Pulli. “Ma olen ülimalt õnnelik ja elevil, et saan lõpuks jagada seda, millega viimased kuud tööd oleme teinud. Olen väga uhke meie ümber koondunud andeka tiimi üle ja oleme valmis teenima kohalike artistide kommuuni just nii nagu peaksime. Meie ainulaadne partnerlusstrateegia kogu Baltikumis on just see, mis teeb meid firmana tugevamaks ning võimaldab kohalikel muusika professionaalidel tuua oma teadmisi ja annet meie laienenud Sony Music-perekonda. See on vapustav uus peatükk meie kõigi jaoks!“

Sony Music Entertainment Finland & Baltics regiooni tegevdirektor Henri Lanz lisab: “Mul on hea meel näha, et meie strateegia ja raske töö kannab vilja just selliste jõuliste sammudega nagu uus kontor Telliskivi Loomelinnakus ja mõjukad täiendused tiimis. Need on suured muutused SME positisooni tugevdamiseks Baltikumis ning tervitan uusi andekaid ja loovaid liikmeid meie perekonnas.”

Samuti nimetas Sony Music Lotta Loikkaneni rahvusvahelise repertuaari juhiks Soomes ja Baltikumis. Oma uues rollis keskendub Lotta SME rahvusvahelise nimistu võimendamisele Soomes ja Baltikumis. Kogu Baltikumile keskendudes jätkavad Eestis tööd Reelika Lelle regionaalse turundusjuhina, Olga Äär reklaamijuhina ja Kristina Sikk turundusspetsialistina. Koostöö Lätis jätkub senise partneriga Every Little Thing ning Leedus plaadifirmaga Damn Good.