Samuel Ingham on Britney esindanud 2008. aastast, ajal, mil ta eestkoste alla pandi. Aga eelmisel kuul tehtud avalikus avalduses tunnistas Britney, et advokaat keelas tal avalikult rääkimast ning soovib nüüd ise oma juriidilised esindajad valida, kirjutas BBC.

Inghami loobumine tuleb natuke aeg pärast seda, kui Britneyy 25 aastat esindanud mänedžer Larry Rudolph tagasi astus.

Ingham andis tagasi astumise soovist teada Los Angelese kohtule teisipäeval.

"Samuel D. Ingham III loobub siinkohal kohtu määratud advokaadi rollist Britney Jean Spearsile ajal, kui kohus on leidnud talle uue esindaja," oli avalduses kirjas.

Advokaadifirma Loeb & Loeb, kes toodi Inghamile abiks, andsid samuti lahkumisavalduse sisse.

Kumbki osapool ei põhjendanud oma otsust, kuid nende lahkumine tuleb vaid kaks nädalat pärast Britney kohtus tehtud avaldust, kus ta nimetas eestkostest ahistavaks ja traumatiseerivaks.

Samuel Ingham paistis silma ka mitme küsitava otsusega. Britney sõnul sai ta alles hiljuti teada, et ta võib oma eestkostet juriidiliselt vaidlustada, sest advokaat ei informeerinud teda sellest varem. Lisaks ei andnud Ingham eelmisel aastal pärast eitavat kohtuotsust kohe sisse uut taotlust eestkoste lõpetada.

Lauljanna küll ütles, et tal tekkis advokaadiga 13 aasta järel lähedane suhe, aga Ingham ei lubanud tal tihti avalikult rääkida ja tema juhtimisel on eestkostega võitlemine kulgenud väga aeglaselt.