Peatselt, 13. juulil, algava tuuriga tähistab laulja oma 20ndat aastat laval, mis täitus küll juba eelmisel aastal, kuid sel hetkel polnud võimalik avalike üritusi korraldada. “On aeg tähistada! Olen nii vokaalses mõttes kui inimesena oma elu parimas vormis. Tähistame 20ndat aastat muusikas ja peale seda vaatame, kas hakkame tegema uusi asju või on üldse aeg tõmmata muusikategemisele joon alla. Hetkel ei olegi see tähtis, mis pärast saab. Ega ju keegi meist ei tea, mida sügis toob ja sellepärast tulebki suvel kõik ära teha, millest vähegi hing unistab,” ütleb Alen.

Uut tuuri hakati ette valmistama juba jaanuaris. “Sel korral kõlab nii neid laule, mida olen üle 2 000 korra laulnud ja nimetan neid “kohustuslikeks” lugudeks, kuid kõlab ka midagi täiesti uut ja siis veel ka midagi väga vana, aga täiesti uues võtmes,” kergitab Alen kontserttuurilt saladuseloori. Kõige enam ootab Veziko laulu “7 miili” esitamist. See laul on pühendatud tema vähki põdenud sõbrale, kes salvestusperioodil siit ilmast lahkus. Kahjuks ei jõudnudki ta kuulda lugu, mis oli mõeldud lootustandvana. “See on midagi sellist, mida me pole kontsertidel kunagi esitanud,” tunnistab Alen.

Kontserdikohad on valitud õdusamad ja väiksemad ning peamiselt sellised, kus on ka varem esinetud. “Väljaarvatud Märjamaa. Seal esinen ma esmakordselt,” ütleb Veziko ning lisab, et teda köidavad pigem väiksemad lavad ja näiteks ööklubisse enam väga esinema ei tahakski minna.

Alen Vezikoga koos astuvad lavale tema pikaajalised lavapartnerid- klahvpillidel Priit Sootla ning löökpillidel Karl-Juhan Laanesaar.

Piletid müügil Piletitaskus.

Kontserdid toimuvad:
13. juuli AMMENDE VILLA, PÄRNU
14. juuli ANDRI-PEEDO TALU, VÕRUMAA
15. juuli ARENSBURGI RESTORAN, SAAREMAA
16. juuli MÄRJAMAA LAULULAVA
18. juuli VANA-VESKI PUHKEKESKUS, JÄRVAMAA
21. juuli HAAPSALU KUURSAAL
22. juuli TARTU ERM VIINAKÖÖK
23. juuli RÄPINA SADAM
24. juuli SAKU MÕIS
25. juuli VIHULA MÕIS
Kontsertide algus kell 20.00

Kroonika kingib kümnele oma romantikust lugejale kaks piletit vabalt valitud kontserdile, loosis osalemiseks saada email elamus@delfi.ee ja kirjuta, kus sooviksid Alenit kuulama minna.