Rassistlikest kommentaaridest on tehtud kuvatõmmiseid ning jagatud sotsiaalmeedias inimeste korrale kutsumiseks ja mängijatele toetuse avaldamiseks.

Peale Inglismaa kaotust ilmusid sotsiaalmeediasse mitmed solvavad ja rassistlikud kommentaarid Inglismaa tumedanahaliste mängijate Marcus Rashford (23), Jadon Sancho (21) ja Bukayo Saka (19) vastu. Rassistlikud kommentaarid hakkasid levima, kuna viiest Inglismaa penaltilööjaist kolm tumedanahalist mängijat lõid järjest väravast mööda, tuues riigile kaotuse, vahendab BBC.

Mitmed kuulsused ja organisatsioonid võtsid teemal sõna ning kutsusid inimesi korrale. Metropolitani politsei säutsus Twitteris: „Oleme teadlikud mitmetest solvavatest ja rassistlikest kommentaaridest sotsiaalmeedias teatud jalgpalluritele vastu pärast #Euro2020 finaali. Selline väärkohtlemine on täiesti vastuvõetamatu, seda ei tolereerita ja seda hakatakse uurima."

Peaminister Boris Johnson kommenteeris, et Inglismaa mängijaid peab kohtlema kui kangelasi, mitte rassistlikult väärkohtlema sotsiaalmeedias.

Rassistlike kommentaaride ja postituste tegijaid ootab ees uurimine ja võimalikud karistused. Sotsiaalmeedia platvorme on ülesse kutsutud koheselt kustutama ja ennetama rassistlikku sisu jalgpallimängijate vastu.