Jamaica poliitiku ning ministri Olivia Grange sõnul esitavad Jamaica saare elanikud avalduse, mille taotlemisel oodatakse miljardeid naelu hüvitist. Grange ütles nädalavahetusel uudisteagentuurile Reuters, et nad loodavad tagada õigluse kannatuste eest, mida nende esivanemad pidid taluma. Grange lisas: "Meie Aafrika esivanemaid sunniti kodudest lahkuma ning nad kannatasid enneolematuid õudusi tehes Briti impeeriumi kasuks sunnitööd."

Jamaica oli orjakaubanduse keskuseks hispaanlastele ja inglastele, kus aafriklasi viidi sunniviisiliselt tööle erinevatele põldudele, mille tulemusel orjapidajad rikastusid. Jamaica rahvusraamatukogu andmetel pandi seal sunniviisiliselt tööle 600 000 aafriklast. Suurbritannia poolt allutatud Jamaica kuulus Briti kolooniasse kuni selle 1962. aasta iseseisvumiseni. Hetkel pole teada, kas Jamaica kavatseb hüvitist taotleda ka Hispaanialt.

Suurbritannia keelustas orjakaubanduse Briti impeeriumis 1807. aastal, kuid ametlikuks tehti see alles 1834. aastal. Selleks, et orjapidajatele tasuda, laenas Briti valitsus 20 miljonit naela ning laenu intressimaksete tasumine lõpetati alles 2015. aastal.

Hüvitise taotlus põhineb Jamaica seadusandja Mike Henry eraviisilisel ettepanekul, kelle sõnul peaks avalduse väärtus olema umbes 7,6 miljardit naela. Tema hinnangul on see summa võrdne sellega, mida maksis Suurbritannia orjapidajatele.

"Ma palun teil maksta orjadele sama summa, mis maksti nende omanikele" sõnab Henry. Ta lisab, et on orjanduse eest võidelnud kogu oma elu. Petitsioon esitatakse Jamaica Riikliku Reparatsioonide Nõukogu heakskiidul oodates nõustamist peaprokurörilt ning kolmelt juriidiliselt meeskonnalt. Seejärel saadab peaprokurör avalduse kuninganna Elizabethile.