Ohio osariigis Toledos George Floydi mälestuseks tehtud maal hävines täielikult, kui välgunool seda tabas, kirjutas Fox News.

Kohalikud elanikud ütlesid Toledo politseile, et välgutabamus hävitas maali ning ilmaradar tõepoolest registreeris välgu teispäeval kella 16:30 ajal, umbes seal, kus maal asus.

Fotodelt on näha, et osa suurest seinamaalist on alles, aga see osa, kus oli George Floydi nägu, on praeguseks hävitatud.

Taiese maalis kohalik kunstnik David Ross umbes aasta tagasi, et mälestada Minnepolise politseniku Derek Chauvini poolt mõrvatud George Floydi. Ross sai omal ajal maali eest tapmisähvardusi ning kahtlustab, et maali hävitasid vandaalid ja mitte välk.

"Kui ma maali tegin, siis olid seinal objektid, mida ma eemaldada ei saanud, mis andis mõista, kui tugev struktuur oli," ütles Ross Toledo Blade'ile. "Välk on võimalik, aga ma tean, et see ei kukkunud lihtsalt kokku."

Ohio linn on juba öelnud, et nad kavatsed maali asendada, ja kaaluvad sellele uut asukohta. Üks linna planeerimisosakonna inspektor rääkis, et suur kahju võis tekkida ka seina lagunemise tõttu. Ta lisas, et inspektorid avastasid hiljuti, et seina keskmine osa, kus oli enamus kahju, oli hiljuti painduma hakanud.

"See oli lihtsalt vanusest. See tuli lihtsalt lahti," ütles inspektor Hugh Koogan kohalikule meediale. "Nii juhtub vanade hoonetega."

Toledo tuletõrje amet märkis aga seina hävimise põhjuseks välgunoole.

George Floydi mälestuseks on üle terve riigi tehtud mitmeid seinamaale nii era- kui avalikele hoonetele. Mitmed inimesed kasutavad neid kogunemisteks või mälestuspaikadeks.