1. “Cold Souls“ — Paul Giamatti

Sophie Barthesi lavastatud ja kirjutatud ulmelises draamas “Cold Souls” mängib näitleja Paul Giamatti ennast ja külmutab oma hinge, aga kui sellele järele läheb, avastab, et see on kaduma läinud ning asub sõna otseses mõttes oma hinge otsima.

2. “Being John Malkovich“ — John Malkovich

Selles Spike Jonze filmis satub mees portaali, mis viib ta John Malkovichi pähe ning kõik, kes portaali sisenevad, saavad osaks John Malkovichi igapäevaelust, mõtetest ja tunnetest. Ühel hetkel läheb John Malkovich ise portaali ja näeb iseennast omaenda peas.

3. “JCVD“ — Jean-Claude van Damme

“JCVD” oli põhimõtteliselt tema karjääri esimene film, mida kriitikud taevani kiitsid. Filmis kehastab Damme'i iseennast, aga seekord siis vaesuses ja tööpuuduses vaevlevat versiooni iseendast.

4. “Ocean’s 12” ja “What Just Happened“ — Bruce Willis

Willis kehastab selles Steven Soderberghi “Oceani” triloogia teises filmis iseenanst ehk mees, kes kohtub Julia Robertsi tegelaskuju Tessiga ning arvab, et tegu ongi Julia Robertsiga.

Filmis “What Just Happened” astub Willis iseendana üles olukorras, kus produtsent nõuab, et näitleja ajaks oma habeme maha.

5. “Harold & Kumari” filmid — Neil Patrick Harris

“How I Met Your Mother” staar kehastas “Harold ja Kumar” filmides iseennast, aga seekord siis palju hullumeelsemat versiooni, sest neis filmides ei teinud ta muud, kui pidutses, tõmbas kokaiini ninna ning kõik teadsid väga hästi, et ta on NPH.

6. “Jay and Silent Bob Strike Back“ — Ben Affleck, Matt Damon, Jason Biggs, James Van Der Beek

Affleck ja Damon astuvad selles Kevin Smithi filmis üles ainult ühes stseenis, aga see on vapustav, sest nad osalevad stseenis, kus parasjagu filmitakse “Hea Will Hunting” (“Good Will Hunting”) järge, mida tegelikult pole olemas.

Biggs ja Van Der Beek osalevad samuti ühes väga lühikeses stseenis, kus nad asuvad parasjagu kehastama Bluntmani ja Chronicu rolle filmis, mille loomist üritavad Jay ja Silent Bob peatada.

7. “The Last Action Hero“ — Arnold Schwarzenegger

Selles John McTiernani (“Die Hard”, “Predator”, “Die Hard with a Vengeance”) filmis kehastab Schwarzenegger Jack Slateri nimelist filmikangelast, kelle kogu olemus on loodud Schwarzeneggeri enda ekraanikangelaste põhjal. Filmis osaleb Slater näiteks “Jack Slater IV” nimelise filmi esilinastusel, kus peab päästma Arnold Schwarzeneggerit.

8. “Knocked Up“ — Steve Carrell

Carrellil on küll väga väike roll, aga ta astub filmis üles iseendana, viibides punase vaiba esilinastusel, kus annab intervjuusid.

9. “Dodgeball“ — Chuck Norris

Norris mängib filmis Chuck Norrist ehk seda legendaarset näitlejat ja meemiks kujunenud tegelast.

10. “Wes Craven’s New Nightmare“ — Robert Englund

Filmis kehastab Englund nii iseennast, kui ka tema karjääri tuntuimat tegelast Freddy Kruegerit.

11. “Zombieland“ — Bill Murray

Ajal, mil elavad surnud on Maa üle võtnud, on Bill Murray maskeerinud end zombieks, et uude maailma sisse sulanduda. Filmi peategelaste jaoks on näitlejaga kohtumine aga väga meeliülendav, sest nad arvasid, et kõik lemmiknäitlejad on ammu surnud.