Jolie oli üks sadadest USA vanematest, kes otsustas sajandi alguses adopteerida Lauryn Galindo kaudu lapse. Toona ei osanud arvatavasti näitlejatar ja ka teised huvilised oodata seda, et aastate pärast tulevad päevavalgele Galindo ebaeetilised viisid, kuidas ta neid lapsi vahendas.

Galindot ja tema käsilasi süüdistatakse selles, et nad lihtsalt kasutasid ära perekond vaesematest piirkondadest ning võtsid neilt lapsed jõuga ära või maksid neile mõne väiksema summa. Adopteerimiste eest teenisid nad aga Jolielt ja teistelt huvilistelt raha.

Siiani pole teada, kas Maddoxi bioloogilised vanemad on hetkel elus või mis neist on saanud. Tema adopteerimise üle kerkisid küsimused juba 2002. aastal, kui Jolie avalikustas, et ta on Kambodžast pärit poisi enda hoole alla võtnud. Toona väideti, et Maddoxi bioloogilisele emale maksti lapse eest 100 dollarit.

Kuid toona lükkas Jolie sellised süüdistused ümber ning väitis, et Maddoxi vanemad on kindlasti siit ilmast juba lahkunud ning ta jäi orvuks. "Ma ei varastaks kunagi emalt tema last ära. Ma võin vaid ette kujutada, kui kohutav see tunne oleks," kommenteeris staar toona. Pärast Maddoxit on Jolie võtnud enda perre veel kaks adopteeritud last.