Juuli viimasel päeval tähistab Eesti popi- ja rokirahvas kodumaise glämmroki kuninga Oleg Sõle 70. sünniaastapäeva.

Vahur Kersna (59) on selleks puhuks täiendanud oma seitse aastat tagasi valminud telesaadet "Oleg Sõlg. Naised ja muusika" uue eksklusiivse materjaliga.

Oleg Sõlg ja Vahur Kersna

"Toona saadet tehes pöörasin arhiivi kümnes keerus pahupidi, et leida üles Sõle viimased ETVs salvestatud videod," meenutab Kersna. "Need lavastas 1993. aastal meie saate "Vabakava" tarvis režissöör Priit Hummel. Laulud olid Vennaskonna paroodia "Insener Larini superpohmell", mis pälvis Kuku raadio tabelis lausa kuldplaadi staatuse, ning "Hoora elu". Aga mida ei ole, seda ei ole! Nagu oleks maa nad neelanud!"

Oleg Sõlg esitamas lugu "Hoora elu".

Kevadel ilmus 28 aastat kadunud kassett müstilisel kombel välja. "Lisaks võttis minuga ühendust ansambli Alka & The Boys bassimees Kalle Kask. Tema arhiivis olid säilinud kaadrid ühest minu juhitud Hommiku TV otsesaatest, kus Sõlg laulu "Kadunud laps" finaalis laamendama kukkus ning kitarriga trummikomplekti segi peksis," meenutab Vahur. "Veel oli Kallel uskumatult imal klipp EVTV jõulusaatest, milles paduateistist Oleg esitab oma päkapikumütse kandva bändi ja kooriga hardusest nõretavat laulu Jeesus Kristuse ülistuseks. Mis mul siis üle jäi?! Selline haruldane materjal lausa karjus vanameistri tähtpäeval fännide ette toomist!"