Alari Kivisaar on mitu aastat olnud Rally Estonia üks ametlikke fotograafe ja vahele ei jäänud ka tänavune aasta. Lisaks on võimalik näha Kivisaare töid tema Instagramis ja spetsiaalsel Facebooki lehel, mis on täidetud tema kaunite fotodega.

Mis aga raadiomeest nii väga fotograafia juures paelub? "Fotograafia juures on vist kõige põnevam see, et kui päästikule vajutad, siis jäädvustad hetke, mis kunagi enam ei kordu," ütles ta.

Paljud meist on rallit jälgides näinud ohtlikke avariisid, mis on vaatamata turvavarustuse olemasolule mõne rallisõitja meie seast viinud. Näiteks Vormel 1 legend Ayrton Senna, kelle elu 1994. aastal traagiliselt lõppes.

Kui F1s on pealtvaatajad ohutult raja kõrval, siis autorallis on näha inimesi väga raja ääres. Samamoodi on seal ka fotograafid, kes püüavad jäädvustada võimalikult head kaadrid.

Kogenud Kivisaar näeb olukorda teisiti. "Kõrvaltvaatajale võib rallifotograafi amet tõesti ohtlik tunduda ja eks ta pisut olegi. Aga kui oled ettevaatlik ja järgid reegleid, siis linnatänaval on ilmselt ohtlikum jalutada," leiab ta.

Suurtest õnnetustest on Kivisaar pääsenud. "Midagi sellist, mida õnnetuseks nimetada, ei ole juhtunud. Ikka vahest saad mõne kiviga pihta või saab pihta tehnika," toob ta mõne näite.

Kuigi Kivisaar on suur fotograafia fänn, siis on tema esimene armastus siiski raadio. "Raske neid kahte võrrelda, ilmselt ikkagi raadio. Olen mõtisklenud, et kui peaks fotograafina täiskohaga leiba teenima, siis võib olla polekski pildistamine enam nii lõbus," arvab ta.

Kivisaar jälgib autorallit nii palju kui võimalik. Kuidas ta tänavuse Rally Estonia tulemusega rahule jääb? "Tulemusega ei saa kunagi rahule jääda kui Ott ei võida," ütles ta.

Autoralli MM-sarja ajaloos teist korda kalendrisse kuulunud Rally Estonia võitis Toyota noor äss Kalle Rovanperä. 20 aasta ja 290 päeva vanusena sai temast WRC sarja noorim sõitja, kes MM-etapi võitnud. Ott Tänak (Hyundai) võitis punktikatse.

Tänak lõpetas ralli üldarvestuses 31. kohal. Georg Linnamäe lõpetas WRC2-s kuuendal kohal. Ta kaotas klassi võitnud Andreas Mikkelsenile 7.08,4-ga. WRC3-s sai Raul Jeets viienda koha, kaotust võitjale Lukjanukile kogunes 7.17,7. Superrally süsteemis võistelnud Egon Kaur lõpetas WRC3 kümnendal kohal (+1:10.56,5). Alates laupäevast Superrally süsteemis kihutanud Robert Virves sai JWRC-s seitsmenda koha. Kaotust klassi võitnud Sami Pajarile kogunes 1:13.58,0.

MM-sarja üldseis:

1. Sebastien Ogier (Toyota) 148

2. Elfyn Evans (Toyota) 111

3. Thierry Neuville (Hyundai) 96

4. Kalle Rovanperä (Toyota) 82

5. Ott Tänak (Hyundai) 74

6. Takamoto Katsuta (Toyota) 66

7. Craig Breen (Hyundai) 42

8. Gus Greensmith (M-Sport) 34

9. Dani Sordo (Hyundai) 31

10. Adrien Fourmaux (M-Sport) 30