Olav Ehala eriomane ja äratuntav muusika ühendab eestlaste põlvkondi ja südameid. Ehala on Tartus Autovabaduse puiesteel publiku rõõmuks klaveri taga juba sel reedel, 23. juulil. Koos temaga on laval ka Tartu Noortekoor.

Kontserdil mängitakse publikule Olav Ehala teada-tuntud laule, aga ka vähem kõlanud teoseid. Muu hulgas tulevad ettekandele helilooja mitmed harva esitatud a cappella laulud. Kõlavad „Vana harjutus“, „Eesti, mu südame sünnimaa“, „Laulu sünd“, „Laul inimlikkusest“, „Lambalaul“, „Vaikuse laul“, „Vaid see on armastus“ (solist Meelis Pihlap), „Uuesti, uuesti“, „Röövlite laul“, „Vana mehe laul“ ja „Kodulaul“. Laulude sünnilugusid kommenteerib autor ise. Kontsert algab kell 19 ja seda juhatab Tartu Noortekoori peadirigent Markus Leppoja. Kontsertmeistri ja solistina astub üles helilooja ise.

"Tartu 2024 Puiesteemuusika" kontserdisarjas astub järgmisel neljapäeval, 29. juulil üles Jaan Pehk ehk Orelipoiss. Jaan Pehki looming on ainulaadne ning ta on koostööd teinud väga paljude muusikutega, kirjutanud muusikat filmidele, tõlkinud luuletusi ja kirjutanud oratooriumi. Kontsert algab Tartu 2024 alal kell 19.

Viipetõlgid esitavad mõlemal kontserdil eesti viipekeeles publikule kõik laulud ja vahetekstid.

Autovabaduse puiestee toimub tänavu 8. augustini.