Britney on koos uue advokaadi Mathew S. Rosengartiga väga agressiivselt asunud võitlema eeskoste vastu. Kohtudokumentides on kirjas, et advokaat nimetas praegust olukorda kafkalikuks õudusunenäoks, kirjutas BBC.

Rosengart palus kohtul määrata raamatupidaja Jason Rubin laulja rahaasjade eeskostjaks. Britney vara väärtus toodi samuti välja. Tal olla vaba raha 2,7 miljoni ulatuses ning muid varasid kokku 57 miljoni dollari väärtuses.

Rubini kodulehe sõnul on tal kogemusi tegelemaks keeruliste majandusportfellidega ning juhtumitega, mis puudutavad vanurite rahalist ärakasutamist.

Jamie Spearsi eeskostjana asendamine on esimene samm uurimaks kogu eeskoste seaduspärasuse väljaselgitamist.

Asjaajamine algas 2008. aastal, kui tekkisid küsimused Britney vaimse tervise osas ning tema isa Jamie lasi kohtul end määrata tütre eeskostjaks nii tema eraeluliste kui rahaasjade puhul.

Aga viimastel kuudel on tõeliselt käivitunud protestiaktsioon "Vabastage Britney!", mis nõuab lauljanna eeskoste alt vabastamist. Sellele andis väga tugeva tõuke lauljanna eelmisel kuul tehtud avaldus, kus ta nimetas eeskostet ahistavaks ja traumeerivaks.

Viimase kuu jooksul on Britney ümbert lahkunud nii tema pikaaegne mänedžer, kohtu poolt määratud advokaat ning Bessemeri usaldusfond, kuna ka neil tekkisid küsimused eeskoste seaduslikkuse üle.