„Apteeker Melchiori“ järeltootmis- ja eriefektide juht Jan Viljus: „Filmi järeltöötlus algas juba jaanuaris vahetult pärast ligi pool aastat kestnud filmivõtete lõppu, aga intensiivsemalt saime järeltöötluse ja eriefektide loomisega pihta hakata nüüd, kui montaaž sai valmis.“

Filmi järeltöötlusega teeb kuni septembri lõpuni tööd ligi 50 inimesest koosnev meeskond. „Praegu teeme aktiivselt eriefekte – loome apteeker Melchiori maailma, kus suurem osa tegevusest toimub keskaegses Tallinnas. Lisaks valmib montaaži alusel helilooja Liina Sumera juhtimisel filmimuusika,“ selgitas Viljus.

Jan Viljuse sõnul oli filmi tootmismeeskonna jaoks suurim väljakutse see, kuidas siduda kokku tuttav koht ja tundmatu aeg. „Armastatud Tallinna vanalinn peab pakkuma filmivaatajale äratundmisrõõmu. Samas oli keskaegne Tallinn hoopis teistsugune, kui täna harjunud oleme. Me ei tee küll ajaloofilmi, aga tulemus peab jääma usutav. Seetõttu eemaldame järeltöötluses kõik kaadrisse jäänud tänapäevased hooned ja objektid ning ehitame juurde vanaaegseid maju ja linnaatmosfääri. Lisaks tuleb järeltöötluses tegeleda väga palju detailidega, näiteks muuta ilma, siduda erinevaid võttepaikasid üheks tervikuks või eemaldada kaadrisse jäänud objekte, mis ei lähe keskajaga kokku. Selle töö tulemusega võib rahule jääda siis, kui filmivaataja arvutis tehtud muudatusi ja eriefekte ei märka.“

Jan Viljus lisas, et Apteeker Melchiori triloogia filmivõtetele eelnes väga põhjalik ettevalmistus. „Kuna tegemist on läbi aegade mahukaima Eestis tehtud filmiprojektiga, siis oli ka võtetele eelnenud ettevalmistusfaas ülipõhjalik. Režissöör Elmo Nüganeni, operaator Mihkel Soe ja kunstnik Matis Mäesalu nägemus oli selgelt paigas juba enne filmivõtete algust. Montaažirežissööril Marion Koppelil ja eriefektide tiimil on sellevõrra lihtsam soovitud tulemuseni jõuda.“

Triloogia esimene osa „Apteeker Melchior“ jõuab kinodesse tänavu sügisel.

Projekti tootmiseelarveks on kuus miljonit eurot.

Apteeker Melchiorisünopsis

Tallinnas tapetakse kuulus ordurüütel, kangelane, kes vabastas Läänemere piraatidest. Nüüd on ta pea maha raiutud ja suu münte täis topitud. Kadunud on kuldkett, mille ta alles samal päeval ostis.

Kohtuhärra Wenzel Dorn võtab mõrvapaigale kaasa noore apteekri Melchior Wakenstede. Noormees on nagu verekoer, kes oskab ka surnutega rääkida. Melchiori nutikus ja Dorni oskamatus viivad aga selleni, et kogu mõrvaloo lahendamine jääb apteekri õlule.

Peagi mõistab Melchior, et tapetud rüütel tuli Tallinnasse eriülesandega. Kõik jäljed viivad dominiiklaste kloostrisse. Sealt algab mõrvade laine, kus ohvriks saavad kõik, kes puutuvad kokku salapärase „Tallinna vangiga“.

„Apteeker Melchiori“ triloogia põhineb raamatumüügi edetabelite tipust tuntud „Apteeker Melchiori“ romaanidel. Stsenaristid Indrek Hargla, Elmo Nüganen ja Olme Mirme põimisid triloogia esimese filmi stsenaariumis raamatust "Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus" tuntud tegelased ja sündmused täiesti uute ja põnevate, filmi jaoks loodud keerdkäikudega.

Filmi režissöör on Elmo Nüganen („Nimed marmortahvlil“, „1944“), produtsentideks on Taska Film („O2“, „Fred Jüssi. Olemise ilu“, „Talve“, „Klassikokkutulek“, „Nimed Marmortahvlil“, „1944“), Nafta Films („O2“, „Supilinna salaselts“), Apollo Film Productions („Talve“, „Vanamehe film“) ja HansaFilm („Tõde ja õigus“). „Apteeker Melchiori“ film valmib Eesti-Saksa-Läti-Leedu koostöös, kaastootjateks on Maze Productions Saksamaalt, Film Angels Productions Lätist ja InScript Leedust. Operaator on Mihkel Soe, kunstnik Matis Mäesalu, monteerija Marion Koppel, helilooja Liina Sumera, eriefektide juht Jan Viljus.

Apteeker Melchiori rolli täidab Märten Metsaviir. Filmis näitlevad ka Alo Kõrve, Maarja Johanna Mägi, Mait Malmsten, Henessi Schmidt, Marko Matvere, Hele Kõrve, Ken Rüütel, Andero Ermel, Franz Malmsten, Carmen Mikiver, Hendrik Toompere, Rain Simmul, Jaan Pehk, Volli Käro, Ursel Tilk, Simeoni Sundja, Eduard Tee, Riina Maidre, Jaan Rekkor, Jan Uuspõld, Raivo Trass, Karl Robert Saaremäe, Martin Veinmann, Andres Mähar ja paljud teised näitlejad.