Matt Damon osaleb Tom McCarthy uus filmis "Stillwater", mille kohta režissöör on öelnud, et see on inspireeritud Amanda Knoxi kohtulahingust, kirjutas BBC.

Knox oli neli aastat Itaalias vangis, kui ta mõisteti süüdi briti vahetusüliõpilase mõrvas. Hiljem kohtuotsus tühistati. Nüüd süüdistab ta filmitegijad tema loo varastamises ja tema reputatsiooni pealt kasu lõikamises.

Praegu 34-aastane Knox ja tema elukaaslane mõisteti 2007. aastal kahel korral süüdi Knoxi korterikaaslase Meredith Kercheri mõrvas Perugias. Mõlemad mõisteti õigeks 2015. aastal.

McCarthy on öelnud, et Knoxi juhtum inspireeris tema uue filmi süžeed. "Stillwater" räägib loo Damoni tegelasest, kes reisib Prantsusmaale, kus tema tütart süüdistatakse oma kallima tapmises.

Pikas blogipostituses kurtis Knox, et teda ikka veel seostatakse kuriteoga, mida tema ei sooritanud. Ta toob välja, et filmis jääb tõepoolest mulje nagu oleks temal põhineval karakteril olnud seos mõrvas.

Knox süüdistas Damonit ja McCarthyt tema loo pealt kasu teenimises ning selle kujutamises negatiivselt. "Eemaldades minu süütuse, minu kaasalöömise, kustutades ametivõimude osaluse minu vales süüdimõistmises loob McCarthy taas kujutuse minust kui kuriteo toime pannud ja ebausaldusväärsest isikust," kirjutas Amanda Knox.

Ei Damon ega McCarthy võtnud temaga filmi tegemisel ühendust.

21-aastane Kercher pussitati surnuks tema Perugia korteris, mida ta jagas koos Amanda Knoxiga. Juhtumist sai rahvusvaheline fenomen ja sellest kirjutati kõikjal.

Hiljem mõisteti mõrvas süüdi Elevandiluurannikul sündinud Rudy Hermann Guede, kes sai 16 aasta pikkuse vanglakaristuse.