William Murdoch, väljamõeldud Victoria-aegne detektiiv, on oma ajast ees ning kasutab Toronto kõige keerulisemate kuritegude lahendamiseks kohtuekspertiisi ja tehnoloogiat. Seda pikaajalist politsei töömeetodeid kirjeldavat sarja nimetatakse sageli Victoria ajastu „CSI-ks“, mis on segu huumorist, intriigidest, ulmest, ajaloost ja ajastu tootmisväärtustest. Iga episood põhineb mingil määral tõsielusündmustel. Sarja kirjutajad uurivad iga aasta kohta, mis maailmas sellel ajal toimus. Nad otsivad teaduslikke avastusi ja olulisi sündmusi, mis võivad süžeele konteksti anda. Samuti otsivad nad inspiratsiooni tõelistest kuritegudest. Süžee ulatub faktilisest täpsusest kuni veidrusteni, alates poliitilistest ja ärilistest intriigidest kuni marslaste ja zombideni, kuid seda alati Victoria ajastu kontekstis.

Uus hooaeg, uued kuriteod

Selle tipptasemel, rahvusvaheliselt tunnustatud sarja kaheteistkümnenda hooaja alguseks on detektiiv William Murdoch ja tema abikaasa dr Julia Ogden taas koos ning ehitavad oma unistuste kodu, mille on projekteerinud tuntud modernistlik arhitekt Frank Lloyd Wright (Aaron Poole). Olles raseduse katkemisest taastunud, pöörab Ogden oma huvidele uut tähelepanu – ta õpib kirurgiks, kuigi tema ambitsioone takistab äärmiselt konkureeriv kolleeg Angus Dixon (Sebastian Pigott).

Murdoch leiutab ja nikerdab jätkuvalt mitmesuguseid seadmeid, mille eesmärk on elu sajandivahetusel veidi lihtsamaks muuta. Kui valitsuse spioon Terence Meyers (Peter Keleghan) värbab ta rahulepingu päästmiseks salaoperatsioonile, vaimustub ta mitmesugustest vidinatest, millega kokku puutub, kuid on siiski diplomaatilise atašee lähenemiskatsetest pisut häiritud.

Inspektor Brackenreidi maailm pööratakse pea peale, kui teda tabab isiklik ja tööalane tragöödia. Konstaabel George Crabtree ravib pärast armastatud Nina Bloomi Pariisi Moulin Rouge’i tööle suundumist oma murtud südant. Tema tähelepanu ja kiindumuse pälvib peagi meditsiiniõde Florence Nightengale Graham (Kathryn Alexandre), kuid kahjuks tundub, et George’i maitse tarkade ja ambitsioonikate naiste osas võib osutuda tema suhtealaseks allakäiguks.

Samal ajal muutub talumatuks konstaabel Henry Higginsi edevus, kui ta valmistub abielluma seltskonnadaam Ruth Newsome’iga (Siobhan Murphy). Kuid pärast tulnukatega kohtumist võtab tema ja ta kaaslaste käitumine kummalise pöörde. Ja just siis, kui detektiiv Watts on sisse elanud oma rolli 4. jaoskonnas, satub tema karjäär ohtu pärast ta seotust sõnelusega, mille tagajärjel sureb endine vang.

Ogdeni sagedaste puudumiste tõttu surnukuurist on Violet Hart (Shanice Banton) endale rohkem kohustusi võtnud. See on ambitsioonikale noorele naisele ühtaegu nii meeltmööda kui ka vastukarva, kuna soovib edutamist ja leiab, et teda tõrjutakse.

Epic Drama suvine eriprogramm „Kriminaalne suvi“ jätkub ka augustis kauaoodatud Murdochi müsteeriumite 12. hooaja uute osadega, mis esilinastuvad Epic Drama kanalil alates 2. augustist argipäeviti kell 21.15.

Epic Drama on kanal, kus lugu on kõige olulisem. Kirg, reetmine, armastus, surm, intriigid ja dramaatilised pöörded – liigutavad minevikulood teie kodus. Suured lood, suured draamad, suured persoonid. Maailma parimad kostüümisarjad ühes kohas, kõik saadaval HD-s. Epic Drama on Eesti televaatajatele kättesaadav Elisa, Telia ja Apollo TV klientidele. Täpsema informatsiooni saamiseks kontakteeru otse oma teenusepakkujaga.




Jaga
Kommentaarid