Turvalisuse kaalutlustel piiratakse pääsu ka Snelli pargis asuval lastealal Lahela ning Tornide väljaku rahvakultuurialale.

"Suuremad kontserdid ja kogunemised saavad toimuda vaid juhul, kui tagatakse covid-tõendi kontroll," ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. "Oleme otsustanud, et Vanalinna päevade raames toimuvad ka välja lubatud suured kontserdid Raekoja platsil. Piiratud alale sissepääsude juures teostame operatiivselt platsile pääseda soovijate COVID-tõendi kontrolli."

Piiratud alal toimuvale väliüritustele, millel osaleb rohkem kui 100 inimest, pääsevad üksnes need, kellel on kontrollijatele ette näidata enda vaktsineerituse, COVID-19 läbipõdemise või negatiivse koroonatesti tulemuse tõend. Nõuetekohast tõendit on võimalik esitada kas väljatrükituna või nutitelefoni alla laetult digitaalselt. Nimetatud Euroopa Liidu standardile vastav COVID digitõend on võimalik endale luua patsiendiportaali digilugu.ee ID-kaardiga sisse logides.

"Oleme Tallinna Vanalinna Päevasid oodanud ja ette valmistanud kaks pikka aastat. Loomulikult rõõmustame, et saame tänu vaktsiinile ja inimeste mõistvale suhtumisele ja koostööle korraldada Vanalinna Päevad täies mahus. Jälgime pidevalt viiruse arenguid ja Terviseameti soovitusi ning oleme valmis võtma kasutusele kõik võimalikud abinõud, et üritus toimuks ohutult," ütles peakorraldaja Anne Velt.

Programmiga saab edaspidi kõige paremini ennast kursis hoida SIIN.