Mallukas jagas täna oma uuest koduloomast pilte sotsiaalmeedias ning kirjutas ka blogipostituse. Mariann otsustas võtta endale Afrika kääbussiili ning hakkab vaikselt juba kahtlema, kas tema uus 100-ruutmeetrine kodu on ikka nende perele piisavalt suur.

Naise sõnul pole siili hoitud õigetes tingimustes ning ta ei saanud teda sinna jätta. Uuele neljajalgsele sõbrale sai nimeks Tiit. Oma blogis räägib Mallukas, et ta on õnnelik, et saab loomale pakkuda paremat elupaika, kui eelmine omanik ning on ostnud siilile ka juba mitu pesa ja jooksuratta.

Afrika kääbussiilid on iseloomult uudishimulikud, neile meeldib avastada öösiti uusi kohti ning ringi joosta. Omaniku tunnevad nad ära lõhna järgi, osad naudivad ka omaniku sügamist ja paitamist.

Kuigi neil on okkaline kaitsevarustus, saab neid paitada, kui loom on rahulik. Kui siil on aga hirmunud, on neid pea võimatu paljaste kätega katsuda. Seetõttu tuleb olla siili võtmisel ettevaatlik, eriti, kui kodus on väikesed lapsed. Looma eest tuleb igapäevaselt hoolitseda, et tal oleks piisavalt süüa, juua ning puur oleks puhas.

Siilid ei vaja teise siili seltsi. Nad on territoriaalsed loomad ning koos teiste loomadega võib siili pidada ainult järelvalve all. Nad kasvavad umbes 15-20cm pikkusteks ja kaaluvad 250-500g.