Festival saab alguse neljapäeval, 5. augustil BAZAR aruteludega, programmiga Narva kunstiresidentuuris ja linna vaatamisväärsuste tuuridega. Reede, 6. augusti päeval toimub Linda 2 keskuse loomeinkubaatoris OBJEKT ettevõtluspäev, mille fookuses on loomemajandus. 6. ja 7. augusti päeval toimuvad daatšade tuur, narvapärane hommikusöök ning tasuta päevased kontserdid üle linna. 6. ja 7. augusti õhtul ja ööl toimub muusikafestival Narva Muuseumis ja Ro-Ro klubis.

Festivali muusikaprogramm toimub Narva Muuseumis ja Ro-Ro klubis, kus kahel õhtul ja ööl, 6.-7. augustil esinevad 24 artisti Eestist, Venemaalt, Soomest, Islandilt ja Ühendkuningriigist.

Festivali peaesinejad on Briti d'n'b pioneer Roni Size koos Dynamite MC-ga ja Islandi elektroonilise muusika täht GusGus. Esinejate seas on ka Islandi elektroonilise muusiika grupp Vök, Tatari-Vene duo AIGEL, Vaiko Eplik ja Eliit, Sven Grünberg koos Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambliga, Narva tuntuim grupp AveNue, suurejoonelise valgusshow’ga festivali lõpetav folkroonika bänd OOPUS jpt.

Tulenevalt valitsuse poolt kehtestatud piirangutest, tuleb Viru Folgi külastajal esitada Käsmus aadressil Neeme tee 42 asuva Piletikeskuse territooriumile sisenedes üks järgmistest tõenditest:

COVID-19 vaktsineerimiskuuri läbimise tõend
COVID-19 läbipõdemise tõend
72 tundi enne üritusele sisenemist teostatud PCR test (negatiivne)

Imekaunis Käsmu kaptenikülas pakuvad seekord 6.-8. augustil muusikaelamusi paljud eesti, vene, valgevene ja ukraina muusikud, sealhulgas: Avenue, Tuulelõõtsutajad, Go_A, Puuluup, Metsatöll, Jäääär, Janno Reim, Stanislav Bulganin, Svjata Vatra, Tintura & Arno Tamm, Aleksandr Ivaškevitš ja paljud-paljud teised.

Juba kümnendat aastat järjest saab nautida imelist õhtut kaunil Peipsi kaldal. Nagu alati toob Kasepää Rannapidu oma külastajateni parimat Eesti muusikat ning rohkelt meelelahutust. Juubelit tulevad tähistama - 5Miinust, Shanon, Hellad Velled, AG jt.

80-ndate aastate poplegend Alphaville annab oma Eesti kontserdi Pärnu Vallikäärus 7. Augustil 2021. Eestis tulevad esitusele parimad lood läbi aegade sh. "Big in Japan", "Sounds like a Melody" ja muidugi "Forever Young".

Tulenevalt valitsuse poolt kehtestatud piirangutest, tuleb Alphaville kontserdi külastajal esitada sissepääsus üks järgmistest tõenditest:

COVID-19 vaktsineerimiskuuri läbimise tõend
COVID-19 läbipõdemise tõend
72 tundi enne üritusele sisenemist teostatud PCR test (negatiivne)

Festivali põhieesmärk on hoida rahvakultuuri ja tagada selle püsimajäämine, samuti tutvustada teiste maade rahvaste kultuure. Esinevad Puuluup, Mirt, Nedsaja Küla Bänd ja August Urr.

Tulenevalt valitsuse poolt kehtestatud piirangutest, tuleb Vihula jazz '21 kontserdi külastajal esitada sissepääsus üks järgmistest tõenditest:

COVID-19 vaktsineerimiskuuri läbimise tõend
COVID-19 läbipõdemise tõend
72 tundi enne üritusele sisenemist teostatud PCR test (negatiivne)

Esmakordselt toimub maagilisel ja kauni loodusega ümbritsetud Vihula mõisas suvine Vihula jazz '21. Tegemist on kindlasti ainulaadse üritusega ning pakub publikule midagi tõeliselt kaasahaaravat ja erilist muusikaelamust. Vihula jazz '21 toob kaheks päevaks kokku nimekad kodumaised artistid, kes on oma kuulajate hinge ennast juba aastaid musitseerinud.

Esimesel õhtul esinevad Marianne Leibur, Raivo Tafenau ja sõbrad, Kadri Voorand koos Mihkel Mälgandiga, Kaire Vilgats ja Dagmar Oja kavaga "Disco Jazz". Teisel päeval esineb Jarek Kasar.

Nii nagu viimased 9 korda, nii saab ka tänavu suurt osa Augustiunetusest külastada vabas linnaruumis TÄIESTI TASUTA! Tule, jaluta, naudi head muusikat ja toitu. Festivali rohealal on end sisse seadnud Uneministeeriumi installatsioonid ja tegevused, kohvikud ja kauplejad.

Aga Augustiunetusel on sel aastal ka piletiga programm! Nimelt kerkivad kaheks õhtuks jõe äärde kaks täiesti erilist kontserdikohta – Laoplatsi kontserdiala ja Unetute Klubi angaar, kus astuvad üles sellised ägedad esinejad nagu EiK, GRAM-OF-FUN, OOPUS, THE BOONDOCKS, DND (Dead Next Door), MERI JA BERT ON BEATS, LESLIE DA BASS, FUNK EMBASSY KOOS STEPS TO SYNAPSE MUUSIKUTEGA ja teised. Nendes kahes kohas - Laoplatsi kontserdialal ja Unetute Klubis on osalejate arv piiratud ja sissepääs festivali pileti või passiga.

Sel aastal toimub Eesti hiphopifestival (EHHF) Elvas juba 15. korda. Välismaalt esinevad Cledos Soomest ja Jeru the Damaja USA-st.

Viimsi vabaõhumuuseumi miljöö loob meeldejäävaid hetki ja imekauneid merevaateid.
Veinifestivalil tutvustavad oma veinivaliku paremikku erinevad maaletoojad. Festivali külastajal on võimalus degusteerida ja hinnata parima veini konkursil osalevaid veine, mille käigus selgub Viimsi veinifestivali publiku lemmik valge vein, punane vein ning vahuvein. Parima veini degusteerimisel osalemiseks tuleb osta spetsiaalne Viimsi veinifestivali pokaal.

Teiste seas astuvad üles 2 Quick Start, Karl-Erik Taukar, Ivo Linna & Supernova, Liis Lemsalu jpt.

Arvestades 9. augustil jõustuvaid uusi piiranguid toimub sündmus plaanipäraselt ning kontserdi ärajätmist hetkel ei kaaluta. Seejuures arvestab korraldaja, et enne sündmuse algust peavad kõik vaktsineeritud, haiguse läbi põdenud või testi teinud inimesed esitama vastava tõendi.

22. augustil annab Tallinnas klubis LAEV meeleoluka vabaõhukontserdi armastatud prantsuse pop-jazz kollektiiv Nouvelle Vague. Pea kahetunnine muusikaline rännak pakub kuulajaile kaasahaaravaid töötluseid legendaarsetest rock- ja punkhittidest nagu "Dancing With Myself", "In a Manner of Speaking" või "Too Drunk to Fuck".

Festivali Jazzkaar 2021 põhiprogrammi 30st kontserdist on 20 Eesti artistide omad.

Paljud kodumaised lemmikud esitavad festivalil uut loomingut või muusikat hiljuti välja antud albumitelt, nende seas Argo Vals Band, Dagö, deLULU, Janno Trump Clarity Ensemble, Joel Remmel Trio, Mingo Rajandi Quintet, The Motown Sound, New Wind Jazz Orchestra & Kristjan Randalu ja Tanel Ruben Quintet.

Rahvusvahelisi koostöid tutvustavad London-Tallinn Cosmic Bridge ja Mart Soo & Florian Walter. Eksperimentaalmuusika sfääre puudutavad Modulshtein ja Raimond Mägi Trio.