Kolmapäeval alanud tulekahjud on sundinud mitme küla ja inimesi evakueerima. Riigis kehtestati eriolukord. Umbes 900 inimest sai vigastada, on ka hukkunuid.

Türgi metsapõlengute piirkonnast naasnud ETV+ saatejuht Andrei Titov rääkis RusDelfile, et viibis parasjagu puhkusel, kui Türgis lahvatas põleng.

Madalad hinnad ja soe meri meelitavad Türgisse suure hulga turiste. Andrei Titov naasis hiljuti Side kuurortlinnast, kus praegu möllavad tulekahjud.

"Kolmapäeval, 28. juulil nägime suitsu. Mõtlesime, et see oli lihtsalt pilv. Siis saime aru, et see oli tegelikult tuli, mis tekitas palju suitsu," rääkis Titov ning lisas, et nende hotell asus sündmuskohast kaugel.

Andrei sõnul said nad põlengutest teada uudistest. "Paanikat ei tekkinud," ütles ta ning lisas, et põlengualadel oli tuld kustutamas palju helikoptereid. "See oli eepiline vaatepilt," ütles Titov.

Titov helistas reisibüroosse, kus talle öeldi, et teed lennujaamani ei ole blokeeritud ning lennukid väljuvad tavapärastel aegadel.

Andrei sõnul oli väljumispäeval taevas täis paksu suitsu. "Õhus oli tunda suitsulõhna. Kuigi olles hotellist mitu kilomeetrit sõitnud, oli kõik juba rahulik," ütles ta ning lisas, et nende Türgist lahkumine toimus ilma probleemideta.