Raadio 2 võõrustas oma saates muusikut Gameboy Tetrist ehk kodanikunimega Pavel Botšarovi (35), kes andis hiljuti välja elu esimese laulu, mis tähistab tema soolokarjääri algust. Nimelt 2020. aasta detsembris sõlmis ta peale hoolikat valimist plaadilepingu Warner Musicuga, kellega koostöös tuleb plaat välja anda.

Enne debüütlugu esines muusik valdavalt bändi koosseisus või koos teiste artistidega. Sel suvel astub räppar üles 5MIINUSEGA või nubluga ja seda ka erapidudel, mis artisti sõnul maksavad hästi.

Kas meeste vahel rivaalitsemist ei teki kui sama bändi või esinemise artistid on erinevate plaadifirmade all? Pavel selle peale mõelda ei eelista: “Me oleme ikkagi sõbrad. Tegelikult suures plaanis oleme konkurendid, aga me oleme ikkagi sõbrad ka.”

Uues laulus sai Botšarov katsetada ka erinevat häält. Kui valdavalt laulab ta muljetavaldavalt kõrge häälega, siis uues singlis eksperimenteerib ta nii madala kui ka kõrge häälega. ”Päris raske oli leida teist häält,” tunnistab mees, “aga tundub, et ma leidsin selle.”

Raadio 2 saatejuhid arvasid esmalt, et räppar esineb muusikavideos diktaatori tegelaskujuna, millele viitavad kitsas tume vuntsiriba ülahuulel ja rohekas munder. Tegelikult kehastab Pavel lihtsat hotelli uksehoidjat, kes unistab kuumal suvepäeval tööl olles millestki muust kui tööst, et mitte mingi hinna eest suvest veel loobuda.

Küsimusele, mis Gameboy Tetris maailmas diktaatorina muudaks, vastas artist, et ta paneks koolis lastele meelepärased laulud muusikatundidesse. “Ma sain trauma peale muusikatunde. Need laulud olid nii koledad, mis me laulsime,” sõnab Botšarov. Milliseid laule Pavel silmas peab, ta ei avalda, kuna tema sõnul on tegu populaarsete eesti lastelauludega.

Lisaks muusiku ametile on mees varasemalt proovinud arvukalt ka muid töökohti nagu isa juures ehitajana, kus ta sai oma esimese töökogemuse ja palga; lisaks töötas ta keevitajana, spreiga vanu puid märkides rohelisena, baarijuhatajana, ürituste korraldajana ja teatri heliloojana. Muusikalise hariduseta mees sai heliloojana töötades hakkama nii, et laulis noodid sisse ning seejärel andis muusikalisele trupile edasi.

Proovinud paljusid töökohti, on mees jõudnud arusaamisele, et töö peab endale meeldima. Lõppkokkuvõttes peab töö meeldima – siis oled kasulik ja efektiivne – muidu ei ole mõtet,” jagab räppar õpetussõnu.