Armastatud laulja ja näitleja tõdes, et tal endalgi on tunne, et kuskilt on keegi tõesti talle selle pagasi kaasa andnud. Sisutihedas vestluses meenutab Helgi Sallo oma elu erilisi hetki, lapsepõlvest hilisema tähelennuni. Vestluse vahele pikitud arhiivikaadrid avavad Helgi Sallo kirkaid lavarolle ning sõna saavad inimesed, kes temaga koos töötanud.

"Inimesed, kes on jälginud teatri-ja lavaelu võivad kinnitada, et Helgi Sallole on antud andeid," ütles Vahur Kersna Vikerraadios ning lisas, et Sallo puhul on väga tähtis see, et ta ei ole need raisanud. "Ta on oma andeid väga heatahtlikult ja vastutustundlikult kasutanud."

"Ma olen Helgit näinud laval esinemas hästi palju," ütles Kersna ning lisas, et need vähesed korrad, mil nad on silmast silma kohtunud, nimetab ta väärtuslikeks hetkedeks. "Ma saan aru, mida ta on oma elus teinud, millest ta mõtleb ning mida ta tahab. Seda suurem rõõm on temast saadet teha. Ma arvan, et ma saan temaga hakkama. Me oleme temaga ühel lainel."

Kersna tahtis, et sünnipäevaintervjuu "Helgi Sallo. Jumala puudutus" oleks väärikas. "Ma kindlasti ei tahtnud, et seal oleksid sensatsioonilised paljastused. "See on väga rahulik, sõbralik ja intiimne saade," ütles ta ning lisas, et mingisuguseid paljastusi sealt ei tule.

"Tunnistan ausalt, see oli raske ülesanne," ütles Kersna ning lisas, et kerged teemad teda ei huvita.

"Helgi on televisioonis esinenud 62 aastat," ütles Vahur ning tunnistas, et seda materjali oli tohutult palju.

Vahur Kersna töötas läbi kõik Helgiga ilmunud saated ja raadiointervjuud. "Peamine oli teha nii, et see oleks televaatajale arusaadav. Ja et sellel saatel oleks mõte või tähendus, et võtta kokku tema elutöö. See tundus hirmutav. See oli kõige raskem," tunnistas telelegend Kroonikale.