“EHHF-i korraldajad soovivad, et festival mööduks kõigi jaoks ohutult. Kutsume selleks üles kõiki puhuma nulli ehk veenduma selles, et enne rooli istumist ollakse normaalses konditsioonis,” lausub Genka. Tema sõnul pole eelnevatel aastatel olnud probleemiks isegi otseselt täis peaga sõitmine, vaid jääknähtud festivalijärgsel hommikul. “See number iseenesest ei ole ka nii suur, aga teisest küljest kõik numbrid üle nulli on jällegi suured,” lisab ta.

EHHF-i üleskutse

EHHF tähistab sünnipäeva lausa kolm päeva kestva programmiga, kust ei puudu nii tulevikutähed kui ka raudvara. Festivali kindlaks põhimõtteks on pakkuda läbilõiget Eesti räpiskeenest ja parasjagu aktuaalsete tegijate kõrval on alati oma kindel koht ka vanal klassikal.

Neljapäeval teevad otsa lahti noored tõusvad tähed Kriipsu-Uku, Eutanasiyah ja säm. Õhtu jätkudes käivad lavalt läbi aga puhtatõuline räpisõdur AZMA, skene esi- ja ristiisade rühmitus A-Rühm, Eesti üks kõige pikem ja populaarsem mees reket ning tema kuum supergrupp pitsa. Õhtu naelaks on Soome uue laine räpi superstaar Cledos. Legendaarse telgis möllutab aga peosari Flex.

Pitsa

Reedel kolib Legendaarse telki Lil Pidu koos TopsiJumala, Lil Tilli ja paljude teistega. Pealava uute tegijate listi kuuluvad Marmormaze, Rikošett ja L6ke, aga kohal on loomulikult ka Põhjamaade Hirm, Genka & DEW8 ning Clicherik & Mäx.

Dew8 ja Genka

Lisaks tuleb EHHF-i sünnipäevaks kokku eriprojekt Ühendatud Inimesed 2.0 koosseisus Chalice, Tommyboy, Spoom, Krick, Ain Nuffin ja Typicalflow. Festivali teisele päevale tõmbavad megasõuga joone alla Pluuto ja villemdrillem koos kawi, Heleza ja margiielaga.

EHHF-i viimasel päeval demonstreerivad oma oskusi konkursi Open Mic võitjad Ruudi, Lambandaz, MC Arual ja Mario. Uut kraami on pealaval tutvustamas aga Eesti trapi kõige kõvem vend Sip€lga14, “Matusebüroo” uksed avab Väike PD ning kuulda saab ka eelmise aasta ühe parima hiphop albumi avaldanud KiROTit.

Klassikute austajate rõõmuks on EHHF-il kohal veel Brooklyni räpiveteran Jeru the Damaja, kelle viimasest Eesti kontserdist on möödas juba üle kümne aasta. Sünnipäevapeole paneb tugeva punkti aga väsimatu rämmarbande 5MIINUST.