41-aastane näitleja, kes liitus vastuolulise grupeeringuga 1999. aastal, avaldas muutuse ajakirjale People antud intervjuu. "Ma ei praktiseeri enam saientoloogiat," ütles ta väljaandele.

"Ma olen alati olnud väga avatud mõtlemisega, isegi lapsepõlves. Mind kasvatati katoliiklase ja juudina. Olen palvetanud kirikutes, mediteerinud templites. Olen õppinud hiina meridiaaniteooriat. Ma pole saientoloogiat praktiseerinud praeguseks viis aastat ja see ei ole enam osa minu elust," rääkis "Kuumades 70ndates" Donna Pinciottit mänginud näitlejanna.

Prepon ei avaldanud põhjuseid, miks ta grupeeringu maha jättis, kuid rääkis üldiselt, kuidas tema elu on muutnud pärast emaks saamist. Temal ja tema abikaasal Ben Fosteril on kaks last: nelja-aastane Ella ja 16-kuune poeg.

"Kui emadus on mulle midagi õpetanud, siis seda, et midagi võib sinu jaoks teatud aja toimida ja siis sa liigud edasi ja õpid sellest. Emaks saades valdas mind ärevus, mida ma polnud kunagi varem kohanud. Minu sõbrad, kellel olid vanemad lapsed, ütlesid, et see on vaid faas, et ma liigun edasi ja see saab olema midagi muud. Ja sellest on saanud minu elu teised osad. Me oleme pidevas muutumises. Näen seda ka oma lastega," rääkis "Orange is the New Black" täht.

Tema ja tema abikaasa Ben mediteerivad iga päev ning see on aidanud tal leida oma hääle ning võimaldab tal koos abikaasaga midagi teha.

Laura Prepon rääkis 2015. aastal põhjustest, miks ta saientoloogiaga üldse liitus. Grupeering näitas talle ette mitmed suunad, mida ta oli juba lapsepõlves tajunud, ning see aitas tal lõõgastuda.

Kuigi USA seaduste kohaselt on saientoloogia puhul tegu religiooniga, siis skeptikud ja kriitikud on seda pigem võrrelnud sektiga, mis kontrollib ja manipuleerib inimestega, et nendelt kogu väärikus ja maine vara käest ära võtta. Tuntud saientoloogide hulka kuuluvad näiteks Tom Cruise ja John Travolta.