Lauljat R Kelly (54) süüdistatakse (alaealiste) seksuaalses ärakasutamises, naiste sunnitöös kasutamises, lapspornograafia omamises, altkäemaksu andmises ja seadusevastaselt raha teenimises.
Mõned süüdistused kodanikunimega Robert Sylvester Kelly vastu ulatuvad rohkem kui kahekümne aasta tagusesse aega.
Kui ta mõistetakse süüdi, siis suure tõenäosusega ootab teda 10-aastane vanglakaristus.

Lauljat tuntakse kõige paremini hittide "Ignition (Remix)", "I Believe I Can Fly", "Bump n' Grind" ja "If I Could Turn Back the Hands of Time" järgi.

Milles teda süüdistatakse?

Kellyt ja tema töötajatest lähikondlasi – mänedzere, ihukaitsjaid, autojuhte, isiklikke assistente – süüdistatakse alaealiste tüdrukute ja noorte naiste värbamises osalemaks illegaalses seksuaalses tegevuses lauljaga, mis hõlmasid naiste ja tüdrukute sundimist ning transportimist riikidevahelises kaubanduses ebaseadusliku seksuaalse tegevuse jaoks.
Lood ulatuvad mehe karjääri algusaegadesse 90-ndatel, mis seisnevad väidetavalt ebaseaduslikes tegevustes alaealiste tüdrukutega.

Robert on süüdistusi korduvalt eitanud. Varasemalt ainsal korral 2008. aastal, kui Kelly vastu esitati kriminaalsüüdistus, siis too mõisteti ikkagi õigeks.
Laulja ise on olnud lapsena seksuaalse kuritarvitamise ohver, mida ta kirjeldas oma autobiograafias. Nimelt Kelly perekonna naissoost isik vägistas teda, kui mees oli vaid kaheksa aastane.

R Kelly on olnud vahi all alates 2019. aasta juulist pärast seda, kui tema kautsjonitaotlus järgmisel kuul tagasi lükati.
2020. aasta märtsis konfiskeerisid prokurörid mehe hoiustamisruumist rohkem kui 100 staari seadet, mille alla kuulusid nutitelefonid, iPad'id ja kõvakettad.

Kaks kuud enne kohtuprotsessi 2021. aasta juunis palusid Kelly kauaaegsed advokaadid kohtuasjast taganemist.
Advokaadid Steve Greenberg ja Michael Leonard ütlesid, et neil on võimatu töötada koos uue paari advokaatidega, kelle staar oli palganud.

Selle kuu alguses viimasel kohtueelsel istungil kinnitati, et laulja tunnistas varasemalt seksuaalsuhtes olemist hukkunud alaealise laulja Aaliyah'iga.