Eesti iseseisvuse taastamise 30. aastapäeva alustavad rahvusringhäälingu kanalid kohe hommikul piduliku lipuheiskamisega. Otsepilti Kuberneri aias toimuvalt sündmuselt vahendavad kell 6.55 ETV ja ETV+, raadio vahendusel saab päeva alustada koos Vikerraadioga.

Telepilt saadab 20. augusti kõrghetki läbi päeva, meeleolusid ja mõtteid vahendavad ETVs Urmas Vaino, Taavi Eilat, Grete Lõbu, Mirko Ojakivi, Anu Välba, Margus Saar, Karmel Killandi ja Marko Reikop. Veebi vahendusel saab päeva kõrghetkedele üle maailma kaasa elada ERR.ee portaali vahendusel.

Kell 12 kogunevat 20. Augusti Klubi ja Riigikogu pidulikku istungit vahendavad ETV ja ETV+. Kell 15 võetakse vaataja-kuulaja taas kaasa Kuberneri aeda, kus 30. aastapäeva puhul astuvad lavale 30 armastatud naisartisti. Koos Tehnikaülikooli Akadeemilise Meeskoori ja Valter Soosaluga astuvad lavale ansambel Naised Köögis, Anne Veski, Liisi Koikson, Liis Lemsalu, Anna Pärnoja, Tanja Mihhailova-Saar, Evelin Võigemast jpt. Kontserdist saab osa nii telepildi kui ka Vikerraadio vahendusel.

Pidupäev jätkub kell 17 Kadrioru lossi roosiaias, kus president Kersti Kaljulaid võõrustab iseseisvuse taastamise aastapäeva puhul külalisi. Aastapäeva kõne peab president kell 18 ja siis lülitub lisaks telekanalitele ETV ja ETV+ roosiaeda ka ETV2, mis vahendab vaatajateni kõne viipekeelse tõlke ja eestikeelsete subtiitritega. Roosiaia koosviibimist vahendab kuulajateni ka Raadio 4.

Pidupäeva õhtu möödub öölaulupeo “Vaba Eesti!” saatel. 450 muusikut tähistavad iseseisvuse taastamist enam kui viietunnise kontserdiga. ETV on sel õhtul kohal nii Tartus kui ka Tallinnas ning meeleolusid vahendatakse teistestki Eestimaa paikadest. Kui ETV alustab oma ülekannet kell 18.40, siis ETV2 liitub peoga kell 20.30 ja pakub kõikidele võimalust kodudes ja koosviibimistel kaasa laulda, sest ekraanile kuvatakse ka laulusõnad. Suurt pidu saab nautida ka Vikerraadio, Klassikaraadio ja ETV+ vahendusel ning ERR.ee portaali kaudu kõikjal üle maailma.

20. augustiga kulmineeruvasse peonädalasse jagub mitmeid erisaateid, filme ja kohtumisi. ETV lükkas piduliku nädala käima viieosalise ajaloosaatega “Vabaduse tee”. Argiõhtuti kell 20.30 ja 20. augustil kell 10.00 saab osa emotsionaalsetest kildudest 30 aasta tagusest ajast.

Vaatajate ette jõuavad ka viimased intervjuud saatesarjast “Jah, härra peaminister” – Marko Reikopi värsked intervjuud Jüri Ratase ja Kaja Kallasega jõuavad ETV ekraanile vastavalt 19. augustil ja 20. augustil. Kolmapäeva õhtuni saab Vikerraadio kodulehel osaleda Eesti mõjukaima peaministri hääletusel - rahvahääletus kestab 18. augustini ja hääletuse lõppakord kõlab Vikerraadio eetris 19. augustil kell 10.05.

Raadioteater pakub peonädalasse värske kuuldemängu “Lõvi” esietenduse. Martin Alguse novelli põhjal valminud kuuldemängu tegevus toimub taasiseseisvunud Eesti Vabariigi alguspäevil ehk 1990. aastate alguses ühes Eesti väikelinnas. Kuuldemängust saab osa 21. augustil kell 19.05. Vikerraadios, 22. augustil kell 7 Raadio 2-s ja 22. augustil kell 15.05 Klassikaraadios.

ERRi raadiojaamad Raadio 2 ja Klassikaraadio pakuvad 20. augustil kuulamiseks kirevat valikut kodumaise muusikaga. Iseseisvuse taastamise aastapäeva nädalale paneb väärika punkti ETV2 pühapäevase teemaõhtuga.