Björn Ulvaeus ja tema naine Lena on õnnelikult abielus olnud juba neli aastakümmet. Paaril on ka kaks ühist last. Emma Ulvaeus sündis 1982. aastal ja Anna Hydbom Ulvaeus nägi ilmavalgust 1986. aastal. Kuid vaatamata pikale ja õnnelikule abielule, on Björn ja eelkõige Lena pidanud igapäevast ja väga rasket võitlust – ravimatu haiguse leukeemia vastu.

"Alguses sa ei usu, et see on tõsi. Siis sa upud meeleheitesse, ei saa magada ja mõtled, et sured," rääkis Lena avameelselt.

Haiguse avastamine ja sellega elamine

Lena haigus algas nelja metspähkli suuruse tükiga kurgus. 2003. aastal diagnoositi naisel krooniline lümfotsüütleukeemia.

"Me lihtsalt istusime kõrvuti ja kallistasime üksteist. Kui me kabinetist väljusime, olime jahmunud. Haiguse tunnistamine on olnud pikk protsess. Alguses ma ei uskunud, et see on tõsi," avaldas Lena.

Björn Ulvaeus sõnas samal ajal: "See on kohutav. Me elame koos selle haigusega. Ma mõtlen sellele iga päev, kuid ma ei saa midagi teha. Kõige paremad hetked on need, mil ma saan unustada selle haiguse. Arstid ei oska öelda, kui palju on Lenal veel aega. Mu naine võib haigemaks jääda ja kuue kuu pärast surra, või 12 aasta pärast."

Alates haiguse teadasaamisest on nende pereelu ilmselgelt mõjutatud sellest. Björn Ulvaeus on rääkinud, kuidas tema naine koroonapandeemia ajal end kaitses, kuna leukeemia tõttu on Lena riskigrupis.

"Mu naine paneb kummikindad kätte ja maski pähe ning käib niimoodi kodu lähedal poes, hoides distantsi teistest kaaspoodlejatest. See on kõik, mis me teeme. Aeg-ajalt lapsed ja lapselapsed tulevad külla, kuid ka siis oleme väljas terrassil," räägib Björn.

Pärast diagnoosi on Lena Ulvaeus sunnitud tegema tuleviku osas raske otsuse – elada vaatamata haigusele väärikalt edasi.

"Mul pole valikut. Ma võin maha viskuda ja karjuda, kuid see ei aita," tunnistab Lena.

Björn Ulvaeus on öelnud, et hetkel tema abikaasal ei ole muid haiguse sümptomeid. Pere on Lena suurim tugi.

"Sa muutud teistsuguseks inimeseks, kui su aeg on piiratud siin maailmas. Ei tohi olla õel kellegi vastu, ilmselt muutud ka lahkemaks ja ausamaks," ütleb Lena.

Karjäär ABBA liikmena ja kohtumine Lenaga

75 -aastane Björn Ulvaeus ei vaja ilmselt põhjalikku tutvustamist. 1974. aastal võitis ta ABBA bändiga Eurovisiooni lauluvõistluse, nende esitatud “Waterloo” sai hitiks ja ülejäänud on juba ajalugu.
Koos Benny Anderssoni (73), Anni-Frid Lyngstadi (74) ja Agnetha Fältskogiga (70) esitas Björn Ulvaeus unustamatuid hitte, mistõttu peetakse kvartetti siiani üheks kõige paremaks popmuusika bändideks üldse.

Enne ABBA bändi loomist olid paarid omavahel tuttavad. 1971. aastal Agnetha Fältskog abiellus Björn Ulvaeus'ega, ja 1978. aastal Anni-Frid Lyngstad naitus Benny Andersson'iga.

Kuid nii kiiresti, kui ABBA edu saavutas, siis sama kärmelt sai lõpu ka nende edulugu.

Nagu Björn Ulvaeus ja Agnetha Fältskog lahutasid 1979. aastal, peale kaheksat aastat abielu, nii ka Benny Andersson ja Anni-Frid Lyngstad läksid 1981. aastal lahku.

"Ei olnud nii, et keegi meie bändiliikmetest oleks muutunud väga kurvaks. See oli ebaõnnestumine, muidugi, ja selle üle kurvastasime, kuid me kõik mõistsime, et lahkuminek oli õige otsus meie jaoks. Me olime lahku kasvanud, nagu tihti noorena abielludes juhtub," avaldas ABBA täht Björn.

Kuid ainult nädal hiljem aastavahetuse peol kohtas Björn oma tulevast abikaasat Lena Källersjö't, nüüdset Ulvaeus't. Nad on paar olnud sellest ajast saati ja abielus olnud neli dekaadi.

"Me armusime esimesest silmapilgust. Nii veider, et nädal aega olin poissmees ning siis äkki armun taas ära. Kuid see pidi olema tõeline armastus, sest oleme siiani koos," tunnistab Ulvaeus.