Rootsi näitleja Frida Gustavssoni näol endale uue sõbra leidnud Henessi on viimastel päevadel agaralt Instagrami postitanud pilte ja videoid, kuidas ta Põhja-Iirimaad matkates avastab.

Henessi mängib sarjas Gytha nimelist tegelast ja Frida, kellel on täita natuke suurem roll, Freydis Eriksdotterit. Eestlastest teeb sarjas kaasa ka Pääru Oja, kes mängib Arne Gormssoni nimelist tegelast ja teeb kaasa lausa kümnes episoodis.

"Filmime praegust hooaega novembrini – siis saan Eestisse tagasi tulla ja jätkata projektidega, mis praegu pausile sai pandud. Ma täitsa naudin, et saan mõnda aega Eestist eemal olla ja rohkem aega iseendaga veeta," ütles Henessi augusti alguses Kroonikale.

"Valmistasin end ette vihmaseks ja jahedaks suveks, aga siin on olnud ootamatult soe ja ilus ilm. Vesi on palju külmem kui Eestis, meenutab talisuplust, aga ujumas saab ikka käidud. Siin on mingisugune sügav avarus ja mulle väga meeldib mägedes ringi sõita. Ainult metsa on siin üllatavalt vähe. Iirimaal on metsaga kaetus Euroopa väikseim, kõigest 11% kogu pindalast ja sellestki on enamik metsaistandused. Paljud loomad on loodusest kadunud ja kuigi nad üritavad siin nüüd tehislikult metsi istutada, on tõelist metsa ökosüsteemi pea võimatu taasluua. Loodan, et suudame oma metsi Eestis paremini hoida."