"Nimelt läbisime kevadel pika emailivooru, et OOPUS RIITUS esitlust Linnahalli katusel teha. Vastus oli selline nagu pildil. Aga hetkel toimub siin "laulupidu" 1000+ inimesega, tasuta," kirjutas Ahun oma Facebooki seinale. Muusik ei saa aru Tallinna linnavalitsuse loogikast.

Toona vastati Ahuni e-kirjale järgnevalt: "Linnahall on amortiseerunud. Juba 2011. aastal hinnati ehitusekspertiisi tulemusel Linnahalli katus installatsiooni paigaldamiseks ohtlikuks. Pärast seda ei ole lubatud seal suure osavõtjate arvuga ürituste korraldamine. Kui siiski on soov tingimata seal üritust korraldada, siis tuleks tellida vastavat pädevust omavalt spetsialist ehitustehniline ekspertiis Linnahalli katusekonstruktsioonide kandevõime kohta. Ekspertiisi tulemusel selgub, kas ja millistel tingimustel seal üritust korraldada saab."

Kirja lõpus soovitati muusikul pigem leida mõni teine esinemispaik. Seda OOPUS ka tegi.

Kroonikale antud kommentaaris selgitas Ahun, et loa küsimisel lähtuti maikuus kasutusel olnud koroonapiirangutest ehk sooviti teha kontsert 1000 inimese jaoks. Ka Samsungi promoürituse korraldajad olid linnavalitsuselt luba küsides öelnud, et nende üritusele lastakse sisse 1000 inimest.

Oma postituse kommentaarides lubab Ahun, et saadab ametnikele emaili küsimusega, kes selle ekspertiisi koostas ja kuidas linnavalitsus seda üritust seal korraldada siis lubas.

Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu ütles laupäeva hommikul Delfile, et linnavalitsus üritas korraldajate suhtes olla vastutulelik. "Ütleme nii, et linna poolt oli kindlasti tegemist olukorraga, kus ürituse korraldajale püüti suhteliselt liberaalselt vastu tulla, ja ega ma väga palju muud ei oska arvata.“

"Linn ei taha piirata, ja kui öeldi, et tuleb tuhat inimest, polnud põhjust keelata. Tegelikult tuli palju rohkem. Ja öelda, mitu inimest tulla tohib, ju otseselt linnavalitsuse kompetentsis ei ole.“