Woke-kultuuri üks jaburamaid näiteid tuleb taaskord USAst. Sarah Paluson kehastab uues filmis Linda Trippi. Avalikkusesse lekkinud pildid Paulsonist selle naise rollis on aga käivitanud virgumiskultuuri edendajad sotsiaalmeedias, kelle sõnul peaks Trippi mängima temaga sarnase kehatüübiga naine, vahendas TMZ.

Sarah Paulson aga ei ole end rolli jaoks paksuks söönud, vaid kannab selleks vajalikku paksuks tegevat kostüümi.

Loomulikult on täiesti okei arutleda näitlejate puhul sedalaadi kostüümide kasutamist. Alati tuleb mõelda, kas selle kandmine on vajalik. Sarah Paulson on sellest ka ise rääkinud. "Näitlejate ja paksuks tegevate kostüümide ümber on palju vastuolu ning see on ka legitiimne. Usun, et paksude vastane viha on täitsa olemas. Vastupidise teesklemine tekitab edasist kahju. Ja sellest on väga oluline rääkida," rääkis Paulson.

Aga öelda, et näitleja valimisel mängib rolli ka tema kehatüüp, see on juba midagi muud. Kuidas on näitlejatega, kes kasutavad proteese? Blond näitleja, kes mängib punapead? Või näitleja, kes võtab rolli jaoks juurde või maha palju kilosid, nagu Christian Bale? Või kui teha vastupidi ja näitleja palkamisel just rõhutada tema piitspeenikest välimust?

Paulson vastas kriitikutele: "Arvan, et kujutlus sellest, et näitlejal, kes on sellesse rolli valitud, on publikule pakkuda vaid oma füüsiline välimus, vähendab seda, mis näitlejal pakkuda on."

Ta jätkas: "Tahan uskuda, et minu olemuses on midagi, mis teeb mind selle rolli jaoks õigeks. Juuste ja -grimmiosakonna, kostümeerijate ja operaatorite roll filmimaagia juures ja põnevuse loomisel on seal olnud kinokunsti algusest peale. Kas ma oleksin pidanud rollile ei ütlema?"

Kuid Paulson jääb lõpuks siiski kahe vahele. Ta ütleb, et oleks pidanud rolli vastu võttes kehatüüpi puudutavale küsimusele pikemalt mõtlema ning kuna ta teab nüüd seda, mida teab, siis ta ei ole teist korda rolli vastu võttes samu valikuid teinud.

Ta võib silmas pidada kas seda, et ta ei oleks rolli vastu võtnud, või et ta ei oleks kandnud paksuks tegevat kostüümi.